18 Δεκ 2008

1.414 τάφοι στο... μετρό Θεσσαλονίκης

Ανακαλύψαμε ένα άρθρο παλαιότερο και δεν μπορούσαμε να μην τοσχολιάσουμε...
Χίλιοι τετρακόσιοι δεκατέσσερις τάφοι, κτερισμένοι κατά 21%, έχουν έρθει μέχρι στιγμής στο φως από τις ανασκαφές της ΙΣΤ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης για την κατασκευή του μετρό. Επίσης, έχουν εντοπιστεί και αρχιτεκτονικά κατάλοιπα (τοίχοι, αγωγοί, δάπεδα, κλίβανοι).

Διαβάστε εδώ
Αξιοσημείωτο σημείο στο συγκεκριμένο άρθρο ana-mpa αποτελεί η τελευταία παράγραφος "Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των ερευνών, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πώς θα λυθεί το πρόβλημα φύλαξης των ευρημάτων, που είναι τεράστιο, καθώς οι αποθήκες της Εφορείας έχουν γεμίσει μέχρι το μη περαιτέρω.
Είμαστε μια χώρα με πολιτισμό - ιστορία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν και πολλά ευρήματα. Τουλάχιστον ας φροντίσουμε να εκμεταλυτούμε και κάτι. μην εκμεταλευόμαστε μόνο τους πολίτες. Γι αυτά πολέμησαν οι παλαιότεροι, αυτά θέλανε να σώσουν.


Φοιτητής

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑλα, το οτι θα βρισκανε αρχαια ηταν το μονο σιγουρο. Αυτος ηταν αλλωστε και ο μεγαλος τους "φοβος" οτι δηλαδη η ολη διαδικασαι της ανευρεσης, ανασκαφης, μεταφορας και συντηρησης θα καθυστερουσε το εργο. Μπορουν παντως να τα εκμεταλλευτουν εντάσσλντας τα στο περιβαλλοντα χωρο των σταθμων του μετρο, οπως εχει γινει σε αρκετους σταθμους και στην Αθηνα. Αρκει να μην τα κουκουλωσουν τίποτα αρχαιοκάηπλοι..