8 Δεκ 2008

Με αφορμή τη δολοφονία του 15χρονου

Παρακολουθώ με μεγάλη έκπληξη τα γεγονότα που συμβαίνουν στην Ελλάδα και γενικότερα η τάση που υπάρχει ανά τον κόσμο. Παίρνω ως αφορμή τη δολοφονία του άτυχου παιδιού και αναρωτιέμαι αν τελικά φταίει η κοινωνία, το κράτος ή και τα δύο.
Όσον αφορά τη κοινωνία, είναι δυνατόν ένα παιδί 15 ετών το οποίο κατοικεί στο παλαιό Ψυχικό να βρίσκεται στα Εξάρχεια(αν δεν κάνω λάθος είναι αρκετά μεγάλη η απόσταση ώστε να του επιτρέπεται από τους γονείς να βρίσκεται εκεί), και πέρα από αυτό να βρίσκεται σε μια παρέα η οποία διαπληκτίζεται με τους ειδικούς φρουρούς. Αναρωτιέμαι δηλαδή για ποιο λόγο να διαπληκτίζονται με τους ειδικούς φρουρούς και τι μπορεί να τους είπε έτσι ώστε να αντιδράσει ο ένας με αυτόν τον άνανδρο τρόπο. Πέρα από αυτό, κατά την προσωπική μου γνώμη δεν μπορεί ή καλύτερα κανείς μα κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρεί τη ζωή κάποιου άλλου…,Ειλικρινά κρίμα για το παιδί που όντας έφηβος άρχιζε να ονειρεύεται τον τρόπο που θα χτίσει τη ζωή του ενώ κάποιος άλλος αποφάσισε ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν μπορεί να έχει το μεγαλύτερο αγαθό, τη ζωή του.
Δεν μπορούμε να παραλείψουμε και το άλλο κομμάτι της τραγικής αυτή ιστορίας. Στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας έχουμε καταστροφές της περιουσίας των πολιτών οι οποίοι στο κάτω κάτω της γραφής δεν φταίνε σε τίποτα. Αν υπολογίσουμε ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν την ανάλογη ρευστότητα δεν υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα, υπάρχουν όμως και δεκάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες εν μέσω οικονομικής κρίσης δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν, πόσο μάλλον τώρα που πίστευαν ότι θα βγάλουν τα σπασμένα εν όψει εορτών, διότι δεν είναι μόνο η οικονομική ζημιά από τις καταστροφές, είναι ο τζίρος που δεν υπάρχει αλλά και το γεγονός ότι άλλες επιχειρήσεις απορροφούν τους καταναλωτές σε βάρος των κατεστραμμένων. Στο σημείο αυτό τίθονται μεγάλα ερωτήματα. Πόσοι άνεργοι θα μείνουν και πόσοι θα έχουν μείωση του εισοδήματος τους; Πόσες επιχειρήσεις θα κλείσουν; Τι έκανε η ελληνική αστυνομία για την προστασία των πολιτών;
Δηλαδή βρισκόμαστε σε μία κατάσταση όπου η ανοησία – απερισκεψία κάποιων ανθρώπων οι οποίοι πιθανόν να μην αξίζουν τη θέση που κατέχουν, δημιούργησε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα.
Μου δίνεται η αίσθηση ότι χρόνο με το χρόνο χάνουμε την ιδέα της πραγματικής ελευθερίας, που σε αυτό σίγουρα δε φταίει η ΝΔ, το Πασόκ, ΚΚΕ κτλ. αλλά η γενική τάση που υπάρχει να κατευθυνόμαστε σε ένα σύγχρονο φακέλωμα της προσωπικής μας ζωής.
Ίσως αν συνέχιζα θα μπορούσα να πω περισσότερα αλλά δεν το κάνω χάριν συντομίας επειδή ελπίζω ότι οι σκέψεις αυτές θα δημοσιευθούν σε κάποιο Blog.
Ειλικρινά ελπίζω το συμβάν αυτό να είναι το τελευταίο και ας θεωρήσουμε ότι από δω και πέρα θα γίνει μια νέα αρχή στη ζωή μας όπου θα κυριαρχεί το δίκαιο και το σωστό από πολιτικούς και πολίτες χωρίς διακρίσεις.

Φοιτητής

Δεν υπάρχουν σχόλια: