13 Δεκ 2008

Γαλάτες Επαναστάτες ή …πονηροί διπλωμάτες !

«Έδειξαν τον δρόμο στην Ευρώπη», «Οι Ιρλανδοί μας οδηγούν» , « Ιρλανδοί επαναστάτες» και άλλα ….ευτράπελα (εκ του αποτελέσματος) κυριαρχούσαν στην αρθρογραφία έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου .
Ακολουθούσαν ,αναδημοσιεύοντας τα άρθρα τους μια μερίδα του χώρου μας , τα blogs , που κατά την γνώμη μου έχουν παρεξηγήσει το bloking και από ένα μέσο έκφρασης (μέσα από οποιαδήποτε ιδεολογική ματιά , που συνεισφέρει όμως στην σύνθεση και καθορίζει ως ένα σημείο το αποτέλεσμα) , έχουν μετατραπεί σε …. «αναδημοσιεύτες» των ΜΜΕ , συμβάλλοντας (εκούσια ή ακούσια) με αυτόν τον τρόπο στην παθογένεια και εξυπηρετούν τους … «νταβατζήδες» και τα κάθε - εντός και εκτός της χώρας μας....- εξωθεσμικά κέντρα .
Δεν είναι κακό η αναδημοσίευση ενός άρθρου ή σχολιασμού κάποιες φορές ,από την στιγμή που το προσυπογράφουμε και ανταποκρίνεται πλήρως και στην δική μας άποψη.
Δεν είναι πανάκεια η αναδημοσίευση μιας είδησης , αλλά όταν αυτό γίνεται στο σύνολο σχεδόν των αναρτήσεων μας , τότε συγνώμη αλλά αυτό δεν είναι bloking αλλά ….. κάτι άλλο.
Εκούσια ή ακούσια δεν έχει σημασία από την στιγμή που οδηγούμαστε στο ίδιο αποτέλεσμα.. Τέλος πάντων ίσως κάποτε θα πρέπει να ανοίξουμε όλοι μαζί αυτό το θέμα για να ξεκαθαρίσουμε κάπως τα πράγματα..
Ας επανέλθουμε στους … πονηρούς Γαλάτες. Έτσι τους χαρακτήριζα στις 17 Ιουνίου , πράγμα που δυσαρέστησε κάποιους φίλους και αναγνώστες μου.
Έγραφα τότε ότι «οι κάτοικοι του …μικρού Γαλατικού χωριού στο βορειοδυτικό άκρο της Ευρώπης , το κόλπο το έχουν ξανακάνει με την Συνθήκη της Νίκαιας, το 2001.Αρνήθηκαν στην αρχή και αφού πίεσαν μέσω αυτού την ΕΕ, έλαβαν κάποια ….αντισταθμιστικά οφέλη. Το ίδιο επιδιώκουν και τώρα ».
Με την πάροδο του χρόνου, το Σεπτέμβρη ,αποκαλύφθηκε ότι το μακρύ χέρι της Αμερικανικής πολιτικής είχε βάλει και εδώ το δακτυλάκι της
(εδώ), μέσω της «Libertas Institute » της Ιρλανδικής (?) οργάνωσης που είχε πρωτοστατήσει στην εκστρατεία του «Όχι» στο τελευταίο δημοψήφισμα για την Μεταρρυθμιστική Συνθήκη της Λισσαβόνας.
Βέβαια το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος τότε δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία για τους ιθύνοντες της ΕΕ, αφού έβλεπαν ότι η πολιτική ηγεσία της Ιρλανδίας αδυνατούσε ή ….δεν ήθελε …..να αναμετρηθεί με τις δυνάμεις του λαϊκισμού της «Libertas Institute ».
Οι απόψεις λοιπόν που διατύπωνα τον Ιούνιο ( περί …πονηρών Γαλατών και που δυσαρέστησαν κάποιους φίλους μου) έρχονται σήμερα και επιβεβαιώνονται.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ( με αντίγραφό της συμφωνίας) τα κράτη - μέλη της ΕΕ «συνέπεσαν την Πέμπτη σε μία κατ' αρχήν συμφωνία» όσον αφορά ένα δεύτερο, χρονικώς, δημοψήφισμα στην Ιρλανδία για την έγκριση ή μη της Συνθήκης της Λισσαβόνας .
Πολύ καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν ότι τμήμα της συμφωνίας αποτελεί η «εγγύηση» ότι, ……….σε κάθε περίσταση, ο εκάστοτε Ιρλανδός Επίτροπος θα συνεχίσει να αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρά τη σχεδιαζόμενη μείωση των Επιτρόπων………..
Αυτό φυσικά θα συμβεί, εάν τη φορά αυτή οι Ιρλανδοί πολίτες ταχθούν υπέρ της υιοθέτησης της Συνθήκης της Λισσαβόνας και όχι κατά, όπως συνέβη στο πρώτο δημοψήφισμα.
Τελικά είναι επαναστάτες ή … απλά πονηροί αυτοί οι Γαλάτες ;
ΥΓ. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΑΣΣΟ.
Θέλω να συλλυπηθώ από τα βάθη της ψυχής μου την οικογένεια του και ολόκληρο τον κυπριακό λαό .O Τάσσος Παπαδόπουλος θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους πρωταγωνιστές της σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου μας.

http://politis-gr.blogspot.com/






Δεν υπάρχουν σχόλια: