16 Δεκ 2008

Τα σχέδια των Ιταλών για την παιδεία...μια προσωπική άποψη

Στην Ιταλία χιλιάδες φοιτητές και μαθητές διαμαρτυρήθηκαν με πορείες και καταλήψεις για τις μεταρρυθμίσεις που προσπάθησε να προωθήσει η συντηρητική κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Στα σχέδια της ιταλικής κυβέρνησης περιλαμβάνονταν μεγάλες περικοπές στις δαπάνες για την Παιδεία αλλά και στις θέσεις εργασίας τόσο στα σχολεία όσο και στα πανεπιστήμια.
Διαβάστε εδώ

Μείωση διδακτικού προσωπικού, μείωση δαπανών... προτίνει η κυβέρνηση. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο, είναι παράνοια, διότι τα πάγια έξοδα που θα περιοριστούν θα πρέπει να καλυφθούν από τους πολίτες. Απλά φανταστείτε αν συμβεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, τι θα γίνει. Δεν είναι καθόλου απίθανο, τα επόμενα χρόνια να περιοριστούν οι δαπάνες για την παιδεία. Μάλλον δεν πάμε καλά... και αυτό γιατί κάποιοι προσπαθούν να μην αναβαθμίζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης.

Μια γενικότερη άποψη που αφορά το θέμα της παιδείας των ανθρώπων είναι ότι κάποιοι φροντίζουν να κρατούν τους πολίτες στην άγνοια με το να προβάλουν "ηλίθιες" ψυχαγωγικές εκπομπές. Κανείς δεν αμφισβητεί οτί υπάρχουν και κάποιες επιμορφωτικες/σοβαρές εκπομπές. Αξίζει να μιλήσουμε και για τα lifestyle έντυπα, τα οποία ασχολούνται στη πλειοψηφία τους με την προσωπική ζωή κάποιων, οι οποίοι συνήθως το δέχονται μόνο και μόνο για την δημοσιότητα χωρίς να καταλαβαίνουν ότι με τον τρόπο αυτό εκτείθεται η προσωπικής ζωή τους. Μια χαζοεκπομπή η οποία αναφέρεται, σε άτομα με διαφορετική προσωπικότητα (π.χ. EMO, ο άντρας που έμεινε έγκυος) δεν είναι σωστό να προβάλλονται ειδικά τις μεσημβρινές ώρες, διότι υπάρχουν άτομα (παιδιά) τα οποία επηρεάζονται εύκολα από τέτοιες καταστάσεις. Τι σημαίνει EMO, TRENDY κτλ, είναι γελοιότητες, οποιοσδήποτε ντύνεται όπως θέλει χωρίς τέτοιες διακρίσεις αρκεί να μην προσβάλει. Δεν πρέπει να προβάλονται τέτοιες καταστάσεις. Κάτι τέτοια στοιχεία αμαυρώνουν την προσωπικότητα, και το χειρότερο είναι ότι δεν προσφέρον απολύτως τίποτα. Αντίθετα χειροκροτούμε τις προσπάθεις για σατιρικές εκπομπές- ενημερωτικές εκπομπές(Τσαντίρι-ράδιο αρβύλα- κουτί της Πανδώρας κτλ). Παρ όλα αυτά ο κάθένα είναι υπεύθυνος έτσι ώστε να αποφασίσει τι θα παρακολούθήσει και τι όχι. Σημασία έχει ότι πρέπει να εκμεταλευόμαστε τις καταστάσεις έτσι ώστε να γίνουμε υποστηρικτές της Δια Βίου Μάθησης, μόνο έτσι θα αναδειχτούμε σαν Έλληνες. Τέλος σίγουα είναι καταδικαστέο, το γεγονός ότι κάποια κυβέρνηση αποφασίζει να κάνει περικοπές στην παιδεία.

Ο χρόνος θα δείξει...!!!


Φοιτητής

Δεν υπάρχουν σχόλια: