19 Δεκ 2008

Ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ εξετάζει το υπουργείο Παιδείας

Το ενδεχόμενο ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ συζητά το υπουργείο Παιδείας, επαναφέροντας τα περί έναρξης του διαλόγου για το εξεταστικό.
Διαβάστε εδώ


Ο χρόνος θα δείξει... διότι σίγουρα πολλά από τα μαθήματα του ενιαίου λυκείου παρέχουν γνώσεις οι οποίες δεν ωφελούν αρκετά τον μαθητή. Υπάρχει έλλειψη από μαθήματα για το περιβάλλον, ψυχολογία, μαθήματα που να παρέχουν γνώσεις υγείας πάνω στο σεξ.

Πάνω απ όλα ο διάλογος δεν θα πρέπει να είναι κομματοποιημένος αλλά να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους νέους να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Αν και κυριαρχεί η άποψη ότι κάτι χτίζεται από την βάση...δηλαδή από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, εμείς πιστεύουμε ότι στην προκειμένη περίπτωση η μεταρρυθμίσεις πρέπει να ολοκληρωθούν πρώτα από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, διότι αυτό πραγματικά επείγει. Έχουμε κάνει στο παρελθόν αναφορές σχετικά με την τριτοβάθμια, παρ όλα αυτά είμαστε ανοικτοί να δημοσιεύσουμε τις δικές σας απόψεις.


Φοιτητής

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλλη μια προσπαθεια μεταρρυθμισης που θα πεσει στο κενο, παρασυρμένη απο την αρνηση μας να αλλαξουμε οτιδηποτε και απο την ανικανοτητα της κυβερνηση να εφαρμοζει οτιδηποτε;

Το Εκπ. συστημα δεν χρειάζεται μεταρρύθμιση αλλα μεταμόρφωση.

Ανώνυμος είπε...

Ας μην είμαστε προκατηλημένοι...απλά αν είναι καλύτερα θα το χειροκροτήσουμε, αν όχι θα γίνει η ανατροπή...
Τόσο απλά...