12 Δεκ 2008

Συνέντευξη Φίλιππου Πετσάλνικου στον ρ/ς "flash 96" και στον δημοσιογράφο Αντώνη Κοκορίκο

Καλά όσα έλεγε ο κ. Φ. Πετσάλνικος αλλά σαν φοιτητές και μεις θέλουμε να του κάνουμε κάποιες επισυμάνσεις, με σκοπό όχι να τον κατακρίνουμε αλλά να καταλάβει ότι χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια από όλους.
Διαβάστε μερικά σημεία της συνέντευξης καθώς επίσης και τις απόψεις μας...

1. "Αυτή η κραυγή αγωνίας έχει σχέση με όλα όσα βιώνει η νέα γενιά, πάνω απ’ όλα την αβεβαιότητα και την ασφάλεια.Την ανασφάλεια μέσα στην οικογένεια, αφού ακούει ότι η οικογένεια δεν τα βγάζει πέρα οικονομικά, δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματά της.Επίσης τα προβλήματα που βιώνουν μέσα στο σχολείο με ένα εκπαιδευτικό σύστημα που χρειάζεται εκσυγχρονισμό με σοβαρότητα και με συνεχή επιμονή, περισσότερα κονδύλια για να είναι βελτιωμένες οι συνθήκες μέσα στις οποίες αποκτούν την γνώση.Ταυτόχρονα η αβεβαιότητα που ακούνε ότι τους περιμένει μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους και την λήψη του πτυχίου."
  1. "Ετσι όπως διατίθενται τα 28 δις.ευρώ στις Τράπεζες δυστυχώς δεν έχει πείσει η Κυβέρνηση ότι αυτά τα χρήματα που θα πληρώσει ο ΄Ελληνας φορολογούμενος θα πάνε σε αυτό που αποκαλούμε πραγματική οικονομία για να στηρίξουν το μέσο και χαμηλότερο εισόδημα, την μικρομεσαία επιχείρηση."
  2. "Η Κυβέρνηση είναι εντελώς αμήχανη, χωρίς σχέδιο, χωρίς βούληση"

Απαντήσεις σε μερικά στοιχεία που εντοπίσαμε τα υπόλοιπα δικά σας και τα σχόλια δεκτά...
  1. Αυτά που αναφέρεται νομίζετε ότι συνέβησαν τα τελευταία χρόνια διακυβέρνησης της Ν.Δ. , αν ναι τότε σας διαβεβαιώ πως ότι κάνατε εσείς κάνουν και αυτοί και δυστηχώς τα μικρότερα κόμματα δεν αντιδρούν σε αυτό έμπρακτα.
  2. Αναφέρεστε στα 28δισ. , μήπως και σεις κάνατε περίπου τα ίδια..., σας θυμίζω το 1999 με τη φούσκα του χρηματηστηρίου...και τότε τα λεφτά στους πλούσιους πήγαν με αποτέλεσμα εμείς να δυσκολευόμαστε (είμαι αντικειμενικός χωρίς κομματικές ιδεολογίες).
  3. "Χωρίς σχέδιο"... το λέτε εσείς που δημιουργούσατε Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα χωρίς υποδομές και με βάση την ανάπτυξη της περιφέρειας σε οικονομικό επίπεδο με αποτέλεσμα τώρα τα τμήματα αυτά να μην έχουν ούτε καν επαγγελματικά δικαιώματα.
Με εκτίμηση προς το πρόσωπο σας αλλά χωρίς παρεξήγηση κάποια πράγματα πρέπει να γράφονται!

Φοιτητής

Δεν υπάρχουν σχόλια: