13 Ιαν 2009

Μυστικές σχέσεις ΝΔ - Ισραήλ

Διαβάστε το αξιόλογο άρθρο του Γ. Δελαστίκ από το ΕΘΝΟΣ

Μόνο αμελητέες για τις παραδοσιακά φιλικές σχέσεις της Ελλάδας με τους Αραβες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν οι συνέπειες της αποκάλυψης αυτής της ιστορίας με τη μεταφορά από τις ΗΠΑ προς το Ισραήλ 325 κοντέινερ με πυρομαχικά μέσω του ιδιωτικοποιημένου -το υπογραμμίζουμε αυτό- λιμανιού του Αστακού στην Αιτωλοακαρνανία.
Την ώρα που οι Ισραηλινοί διαπράττουν ανελέητες σφαγές Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας και έχει φρίξει η υφήλιος με τη θηριωδία των στρατευμάτων του Τελ Αβίβ, προκαλεί άκρως επιζήμιες εντυπώσεις για τη χώρα μας η διέλευση μέσω του Αστακού ενός τεράστιου φορτίου πυρομαχικών που θα χρησιμοποιήσουν ο ορδές των Ισραηλινών κατακτητών εναντίον των αμάχων Παλαιστινίων: βόμβες, νάρκες, τορπίλες, πλαστικές εκρηκτικές ύλες, κεφαλές ρουκετών, βόμβες διασποράς κ.ά. πυρομαχικά συμπεριλαμβάνονται στο εν λόγω φορτίο.
Οσο καλοπροαίρετος και αν είναι ένας Αραβας, όση κατανόηση και αν δείξει για τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης Καραμανλή έναντι των Αμερικανών δεν μπορεί παρά να αισθανθεί οργή στο άκουσμα αυτής της είδησης, παρόλο που είναι πασίγνωστα στον αραβικό και τον μουσουλμανικό κόσμο τα φιλοπαλαιστινιακά αισθήματα του ελληνικού λαού.
Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι Αμερικανοί ανακοίνωσαν και μάλιστα εκ των προτέρων την αποστολή αυτών των 325 κοντέινερ με πυρομαχικά προς το Ισραήλ, παρέχοντας και το έγγραφο προκήρυξης διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού για τη μεταφορά τους, όπου ρητά αναφέρεται ως σημείο φόρτωσης το λιμάνι του Αστακού.
Την είδηση δημοσίευσε ακόμη και η ισραηλινή εφημερίδα «Χααρέτζ», ενώ τη μετέδωσε και το βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερ, ώστε να τη μάθει όλος ο κόσμος. Ούτε... διαφήμιση κρουαζιέρας από τουριστικό γραφείο που αναζητεί πελάτες να ήταν! Τόσο «διάσημο» φορτίο πυρομαχικών είναι ζήτημα αν έχει υπάρξει.
Δεν αποκλείεται φυσικά καθόλου αυτή η δημοσιότητα που έδωσαν οι Αμερικανοί να ήταν κίνηση αντιπερισπασμού, να έστρεψαν δηλαδή την προσοχή στα πυρομαχικά του Αστακού την ίδια ώρα που μέσω Σούδας ή άλλων ελληνικών εγκαταστάσεων μπορεί να περνούσαν πολύ σημαντικότερα όπλα προς το Ισραήλ. Αυτό δεν το γνωρίζουμε.
Το βέβαιο όμως είναι πως η γνωστοποίηση της ιστορίας του Αστακού προκαλεί ζημιά στις σχέσεις της χώρας μας με τους αραβικούς λαούς και τόσο οι Αμερικανοί όσο και οι Ισραηλινοί έχουν κάθε λόγο να επιθυμούν και να επιδιώκουν ψύχρανση των ελληνοαραβικών σχέσεων.
Οχι φυσικά ότι υπάρχει ίχνος συμπαράστασης της κυβέρνησης Καραμανλή προς τους τα πάνδεινα υποφέροντες Παλαιστινίους της Γάζας -ούτε καν σε φραστικό επίπεδο δύο λόγων αλληλεγγύης- αλλά για τις ΗΠΑ και το Ισραήλ όσο χειρότερα πηγαίνουν οι ελληνοαραβικές σχέσεις τόσο καλύτερα για τους στόχους τους. Λογικό και αναμενόμενο. Αυτοί την πολιτική τους προωθούν.
Το ζήτημα είναι όμως τι κάνει η κυβέρνηση Καραμανλή. Μέχρι πού φτάνουν οι μυστικές σχέσεις της με το αιμοσταγές κράτος του Ισραήλ και σε ποιους κινδύνους είναι πρόθυμη η κυβέρνηση της ΝΔ να εκθέσει την Ελλάδα προκειμένου να συμπαραταχθεί με τους Ισραηλινούς κατακτητές;
Η κυβέρνηση Καραμανλή ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε τίποτα για το πλοίο με τα όπλα. Δεν την πιστεύει κανείς, φυσικά. Με έμμεσο τρόπο η κυβέρνηση προσπαθεί να διοχετεύσει την άποψη ότι τα όπλα αυτά ναι μεν θα πάνε στο λιμάνι Αστόντ του Ισραήλ, αλλά προορίζονται δήθεν για αποθήκες του αμερικανικού στρατού στη χώρα αυτή και όχι για τον στρατό του Ισραήλ.
Ας μην κοροϊδευόμαστε. Η κυβέρνηση αποκλείεται να αγνοούσε διεθνή διαγωνισμό του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού με θέμα τη φόρτωση 325 κοντέινερ με πυρομαχικά, όπου ρητά αναφέρεται ως λιμάνι φόρτωσης ο Αστακός. Αλλωστε, όπως λένε οι κάτοικοι, χρόνια τώρα οι Αμερικανοί όπλα φορτώνουν και ξεφορτώνουν στον Αστακό!

ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Βρώμικα παιχνίδια για δεύτερη φορά
Σε πλήρη διάσταση με τα αισθήματα της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού βρίσκεται η πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή απέναντι στο Ισραήλ. Είναι ντροπή να χρησιμοποιούνται λιμάνια της χώρας μας για τη μεταφορά όπλων στους Ισραηλινούς σφαγείς των Παλαιστινίων. Είναι η δεύτερη φορά που η κυβέρνηση Καραμανλή λειτουργεί ως συνοδοιπόρος αν όχι όργανο του Τελ Αβίβ σε παιχνίδια άκρως επικίνδυνα για τη χώρα. Κανείς δεν έχει ξεχάσει το σοκ της πρώτης φοράς, όταν αποκαλύφθηκε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έβαλε τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε άσκηση ισραηλινής επίθεσης εναντίον του Ιράν!

Το σχόλιο του φοιτητή:
Μην κατηγορούμε μόνο την κυβέρνηση, δεν ξέρουμε τι θα έκαναν οι υπόλοιπες παρατάξεις αν βρισκόταν στην ηγεσία. Απλά στην προκειμένη περίπτωση είναι η Ν.Δ. . Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στον πόλεμο του 1999 σε Βαλκανική χώρα από το ΝΑΤΟ η τότε κυβέρνηση συντέλεσε έτσι ώστε η Θεσσαλονίκη να γίνει το πέρασμα του στρατιωτικού υλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: