24 Ιαν 2009

Παρά τις παροχές ο Καραμανλής και η κυβέρνηση του βουλιάζουν

Διαφορά 4,5 ποσοστιαίων μονάδων χωρίζει την κυβερνώσα παράταξη από το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με δημοσκόπηση της «Μetron Analysis» για λογαριασμό της εφημερίδας «Ημερησία του Σαββάτου». Στο ερώτημα «ποιο κόμμα θα ψηφίζατε εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές», το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσε το 31,3% και η Νέα Δημοκρατία 26,8%, η νέα βουλή είναι εξακομματική, ενώ η πλειοψηφία των ερωτώμενων θεωρεί ότι πρώτο κόμμα θα έρθει στις εκλογές το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου στα υπόλοιπα κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 7%, το ΚΚΕ το 6,8%, ο ΛΑΟΣ το 4,6% και Οικολόγοι Πράσινοι το 3,2%.Σημειώνεται ότι στην παράσταση νίκης το ΠΑΣΟΚ υπερέχει με μεγάλη διαφορά (21,6%), καθώς το 54,4% θεωρεί ότι θα κερδίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις εκλογές, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει μόλις το 32,6% το οποίο πιστεύει σε νίκη της Νέας Δημοκρατίας.
Ενδεικτικό του κλίματος απαισιοδοξίας που επικρατεί στους πολίτες είναι το εύρημα ότι οκτώ στους δέκα ερωτώμενους (το 76,5%) εκτιμούν ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση. Προς επίρρωση των παραπάνω σημειώνεται ότι επτά στους δέκα πολίτες (το 71,1%) πιστεύει ότι η οικονομία της χώρας θα πάει χειρότερα από πέρυσι. Αρνητική άποψη για τον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης εκφράζεται από το 43,7% των πολιτών, ενώ αντίθετα θετική θέση εκφέρει το 38,4%.
PIAZZA del POPOLO
blog tou fititi: Όπως και να χει ο τόπος έχει ανάγκη από πολιτικούς με αξιοπρέπεια και στήριξη προς τον πολίτη αξιοκρατικά χωρίς ιδιαίτερες διακρίσεις, χωρίς υποκρισία και αδιαλάξία. Ας ελπίσουμε να έχουν πάρει το μύνημα, αν θέλουν να τους επιλέξει ο κόσμος.
Όσο για τη δημοσκόπηση... οποιος είναι ο καλύτερος ας κυβερνήσει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: