21 Ιαν 2009

Ώθηση στην αναγνώριση των κολεγίων δίνει το πρωτοδικείο Αθηνών

Το πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε το κολέγιο, το οποίο προσέφυγε, ζητώντας να αναγνωριστούν τα πτυχία του γαλλικού πανεπιστημίου με το οποίο συνεργάζεται και σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Φυσικά αναμένεται να ακολουθήσουν την ίδια πολιτική και τα υπόλοιπα κολέγια. Για ποιο λόγο δεν υπάρχει μια αρχή που να δικαιώνει τους αποφοίτους των δημόσιων ιδρυμάτων που δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα. Επίσης είναι σημαντικό να σχολιάσουμε και να εκθέσουμε ένα σημαντικό πρόβλημα. Υπάρχουν πολλοί καθηγητές οι οποίοι πληρώνονται και κατέχουν θέσεις χωρίς να το αξίζουν (όχι τόσο με βάση τις γνώσεις που έχουν όσο με τις γνώσεις που μεταφέρουν στην εκπαιδευτική κοινότητα)αφού δεν κάνουν ουσιαστικό μάθημα. Κανείς δεν μιλάει γι αυτό παρόλο που είναι κοινό μυστικό σε όλα τα ιδρύματα της χώρας, υπάρχουν "εκπαιδευτικοί" που υποστηρίζοντας έναν ανώτερο τους κατέχουν μια θέση και αυτό γιατί δεν υπάρχει πραγματικός έλεγχος... Μάλλον αυτοί περνιούνται για έξυπνοι. Αδιαμφισβήτητα υπάρχουν εκπαιδευτικοί οι οποίοι ασκούν πραγματικό λειτούργημα, αλλά εκτίμηση μας είναι ότι αυτοί είναι η μειοψηφία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Βεβαίωση Δημόσιου Γαλλικού Πανεπιστημίου LILLE II:Τα δύο πρώτα έτη σπουδών τα παρακολούθησε στο παράρτημά μας στην Αθήνα (ΚΕΣ γιατί το πανεπιστήμιο ήθελε μόνο κτηριακή υποδομή). Τα μαθήματα έγιναν από Γάλλους καθηγητές του Πανεπιστημίου μας και οι εξετάσεις δόθηκαν στην έδρα του πανεπιστημίου μας στη Lille.
Απάντηση ΔΙΚΑΤΣΑ:Στ' α.....α μας, δεν σας αναγνωρίζουμε.
Η ξεφτίλα σ'όλο της το μεγαλείο. Πάντως εγώ μετά από 5 χρόνια δικαστήρια ετοιμάζομαι να εισπράξω 900.000,00 ΕΥΡΩ που μου επιδίκασε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.