11 Φεβ 2009

Συνάντηση του υπουργού με τους προέδρους των ΤΕΙ

Θετικοί ως προς τη συμμετοχή τους στον διάλογο για την Παιδεία εμφανίστηκαν οι πρόεδροι των ΤΕΙ κατά τη συνάντησή που είχαν σήμερα, Τρίτη, με τον υπουργό Παιδείας, Αρη Σπηλιωτόπουλο.Αφού δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στον διάλογο για την Παιδεία, αξιολόγησαν ως δημιουργική τη συνάντηση με τον υπουργό, ο οποίος όπως είπαν «μας άκουσε πολύ προσεκτικά να του επισημαίνουμε τα προβλήματά μας».
Ελπίζουμε και εμείς ως φοιτητές ο διάλογος να αποδειχθεί εποικοδομητικός. Το σίγουρο είναι ότι γίνεται μια προσπάθεια αλλά σοβαρά αποτελέσματα δεν φαίνονται εδώ και χρόνια. Αν δεν μπείτε στον πυρήνα της τριτοβάθμιας δεν θα καταλάβαιτε. Ούτε οι πρόεδροι, ούτε ο Υπουργός ξέρει την πραγματικότητα, δυστηχώς.

Ελπίζουμε στο καλύτερο... και για να μην ξεχνιόμαστε...

" Ζητούμε άμεσα να αναγνωρίσετε τα επαγγελματικά δικαιώματα στο σύνολο των δημόσιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων "

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009


Τρωικός πόλεμος στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων....


Τρωικός πόλεμος στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, για τις θέσεις Επιστημονικού Προσωπικού που ήδη έχουν προκηρυχτεί . Κάτι θα ξέρουν αυτοί που τρέχουν και δεν φτάνουν, να περιμένουμε αλλαγές;;;;;;; Βέβαια είναι καλό για το Ίδρυμα γιατί έτσι σιγά - σιγά θα μπορέσει να αυτονομηθεί. Δηλαδή να μπορέσει μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες να εκλέξει δική του Διοίκηση και όχι να διοικείτε από δοτή διοίκηση. Το επιθυμητό αλλά και τόσο άπιαστο.(Χρειάζονται 9 μόνιμοι ΕΠ σε κάθε τμήμα ήτοι 8X9=72 και έχουμε 23 .) Προς το παρόν όμως κοιτάζοντας τις προκηρύξεις βλέπουμε ότι στην πλειοψηφία τους …..βάλαμε τη φωτογραφία σας, και δικοί μας πιστοί προσέλθετε, ανοίξαμε θέσεις και σας περιμένουμε πριν τις προλάβουν οι ιθαγενείς....... Ζάκυνθο , Λευκάδα Κεφαλονιά
Το φιλέτο όμως είναι στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας. Το Μάιο 2008 άλλαξε το πρόγραμμα σπουδών και προστέθηκε Μάθημα Ειδικής Υποδομής στο Β! εξάμηνο σπουδών, Πολιτισμός και ένδυμα και αμέσως μετά 26 Αυγούστου 2008 , προκηρύχτηκε και η θέση ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ με γνωστικό αντικείμενο «Ιστορία Πολιτισμού-Πολιτισμός και Ένδυμα». Έχει ΙΕΡΗ υποχρέωση να «εκλέξει» σε θέση Αναπληρώτριας Καθηγήτριας (θέση μόνιμη και όχι υπό δοκιμή ) την ωραία της Συνόδου. (Θυμάστε αυτή την κυρία πάντα δίπλα στο πρόεδρο που όμως ανήκει στο ΤΕΙ Αθήνας, και διδάσκει Γαλλικά και ήταν οικοδέσποινα δίπλα στο πρόεδρο στη Σύνοδο των Πρόεδρων και γενικά σε όλες τις εκδηλώσεις, ημερίδες , περιοδικά ,επιτροπές, κ.τ.λ. του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και σε όλα τα Προγράμματα ΕΠΕΑΕΚ των τμημάτων πάντοτε επ' αμοιβή κάνοντας τα μπάνια της στο Μεντιτερανέ !!!!!!! Ξέρει άραγε η εφορία και το ΤΕΙ Αθήνας πόσα έχει εισπράξει υπερβαίνοντας το μισθό της;;;;;;;;).
Τελευταία εκπροσώπησε το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στις Βρυξέλες μαζί με ένα άλλο αστέρι του ΤΕΙ Αθήνας με έξοδα του κρατικού προϋπολογισμού του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων εκεί είναι που φωνάζεις που είναι το Μόνιμο Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ;;;;; Και ξέρουν και μπορούν, δεν ενημερώνονται και δεν προτείνονται όμως. Έτσι είναι πάντα στην άκρη , εκτός βέβαια μεμονωμένων περιπτώσεων ντόπιων και εισαγόμενων που υποφέρουν από οσφυοκαμψία.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ..... ΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕΝΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.......ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ

Αχ!!! Πρώην Αντιπρόεδρε στυλοβάτη του ΤΕΙ, ήξερες αλλά μίλαγες μόνο στα πηγαδάκια… ΓΙΑΤΙ;;;; ΓΙΑΤΙ ;;;; Ήρωας θα γινόσουν μη σου και Πρόεδρος …..με όλους τους ιθαγενείς στο πλευρό σου….. Μόνο ο βουλευτής, όπως δηλώνει, γιατί να το κρύψουμε άλλωστε, τρέχει και αλωνίζει στο Υπουργείο. Τι να σου κάνει όμως, ο ΑΛΛΟΣ ορίζει το ΤΕΙ και τους εκλέκτορες και επιβάλει στα πλαίσια των δυνατοτήτων του το δικό του επιθυμητό αποτέλεσμα……..

Ο ποντικός του ΤΕΙ