15 Φεβ 2009

Η τα πεινή μας άποψη για την ομιλία του πρωθυπουργού στη Λαμία

Από την ομιλία του συμπαθούς κατά τα άλλα κ. Κ. Καραμανλή θα αποσπάσουμε 2 μέρη...

  1. Ολόκληρος ο κόσμος είναι σήμερα σε μια πολύ δύσκολη, εξαιρετικά δύσκολη καμπή. Η διεθνής οικονομική κρίση -η πιο μεγάλη στη μεταπολεμική ιστορία της ανθρωπότητας- κτυπά ήδη και την πόρτα της Χώρας μας. Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο. Θα είναι δύσκολο. Απαιτείται ένταση των προσπαθειών μας, σε όλα τα μέτωπα, σε όλους τους τομείς, σε όλες τις Περιφέρειες της Χώρας. Από τις επιχειρήσεις και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες. Τους παραγωγικούς και τους κοινωνικούς φορείς. Τις Περιφερειακές Διοικήσεις και την Αυτοδιοίκηση. Από την Κυβέρνηση, πάνω απ’ όλα. Αλλά και από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.
  2. Λέω το αυτονόητο: Εάν δεν συμπράξουμε όλοι σε κοινούς στόχους, οι επιπτώσεις από την παγκόσμια οικονομική θύελλα θα είναι δυσμενέστερες. Και αυτό δεν θα σταματήσω να το επαναλαμβάνω. Τόσο οι επόμενοι μήνες, οι δύσκολοι μήνες που έρχονται, όσο και το αύριο του τόπου μας, εξαρτώνται από την υπευθυνότητα όλων μας, πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων. Εμείς είχαμε και βέβαια δεν έχουμε ποτέ κανένα δίλημμα επιλογής. Η δική μας επιλογή ήταν και είναι σταθερή: Είναι οι πολιτικές που αποδεικνύουν υπευθυνότητα στην πράξη. Υπευθυνότητα απέναντι στους πολίτες, απέναντι στο σήμερα και το αύριο του τόπου. Υπευθυνότητα για την Οικονομία, υπευθυνότητα για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
Αναφέρετε ότι ο κόσμος είναι σε μια δύσκολη καμπή εξαιτίας της γνωστής σε όλους οικονομικής κρίσης. Το κατανοούμε απόλυτα και το αναγνωρίζουμε... σχεδόν ταυτόχρονα διαβάζουμε στο troktiko ότι πάνω από τους μισούς βουλευτές κυκλοφορούν με νέες υβριδικές Lexus GS450h, λιανικής αξίας 72.000€ η μία, για να αντικαταστήσουν τα πολυτελή αυτοκίνητα που η προηγούμενη φουρνιά βουλευτών τους είχε κληροδοτήσει.

Είναι ή δεν είναι υποκρισία και ανευθυνότητα αυτό...;

Πολλοί Έλληνες σκέφτονται αν θα αγοράσουν μηχανάκι αξίας 2000€ και σεις ζείτε μέσα στην πολυτέλεια.
Ένα Toyota Avensis ή ένα φθηνό οικολογικό αυτοκίνητο είναι υπέρ αρκετο...

Ποια οικονομική κρίση μας λέτε εσείς...;

Θέλουμε πράξεις όχι λόγια... και μετά ο λαός να είστε σίγουρος ότι θα σας στηρίξει!!!

Παρ όλα αυτά πολύ θετικά αυτά που λέτε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: