20 Φεβ 2009

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ενα σπίτι με μηδέν εκπομπές άνθρακα που θα μπορούσε να γίνει ένα πρότυπο για τα περισσότερα σπίτια στην Αγγλία πρόκειται να παρουσιαστεί στο Κεντ.
Η κατασκευή αποκαλούμενη "Crossway", χρησιμοποιεί μια τεχνική που δανείζεται από μιά παλαία 600 ετών μεσαιωνική αρχιτεκτονικη.
Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Richard Hawkes, που θα είναι ο πρώτος κάτοχός του, με το δομικό σχέδιο από michael Ramage και Philip Cooper - και οι δύο που βασίζονται στο τμήμα πανεπιστημίου του Καίμπριτζ αρχιτεκτονικής.
Περισσότερο από το ένα τέταρτο (27%) των εκπομπών βρετανικού άνθρακα προέρχεται από τις οικογένειες, που προσθέτουν αρκετά στην παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου.Το σχέδιο είναι οικονομικώς αποδοτικό δεδομένου ότι το σπίτι είναι σχετικά απλό να χτιστεί.
Το σχηματισμένο αψίδα κτήριο είναι ουσιαστικά ένας μεγάλος υπόγειος θάλαμος που εκτείνεται 20 μέτρα, που καλύπτονται στο εξωτερικό με τη γη και τις εγκαταστάσεις για να το βοηθήσουν να συνδυάσει μέσα με τα αγροτικά περίχωρά του .

anopetra-eleos

Δεν υπάρχουν σχόλια: