15 Φεβ 2009

"Αυτό το παιχνίδι είναι χαμένο"

"Επιτέλους πρέπει να το καταλάβουμε κάποια στιγμή ότι το παιχνίδι με τα Σκόπια το έχουμε χάσει. Εάν δεν δραστηριοποιηθούμε όλοι οι έλληνες από μόνοι μας για να προσπαθήσουμε να μαζέψουμε και τα τελευταία μας κομμάτια σε αυτή την υπόθεση, θα μας πάρουν και τις εδαφικές εκτάσεις (πέραν από το όνομα) χωρίς να το καταλάβουμε.
Εμείς καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια και περιμένουμε...
την Μπακογιάννη να "χειριστεί το θέμα διπλωματικά" ενώ οι άλλοι δρουν με βάση οργανωμένου σχεδίου και κατακτούν σιγά σιγά όλο και περισσότερα εδάφη.
Κοιτάξτε πως έχει διαμορφωθεί η σελίδα του Wikipedia που αναφέρει για τη FYROM (και πλέον είμαστε ο μοναδικός λαός που την λέει έτσι) http://en.wikipedia.org/wiki/Republic_of_Macedonia
Αξίζει να σημειωθεί ότι η σελίδα σταδιακά αρχίζει να υιοθετεί όλο και περισσότερο το όνομα Μακεδονία (και οτιδήποτε παραπέμπει στο όνομα Μακεδονία) και να αποκόπτεται από το former Yugoslav Republic of Macedonia όλο και περισσότερο. Τα ποιο σημαντικά στοιχεία είναι η τεράστια ποικιλία της μετάφρασης της συγκεκριμένης σελίδας (κοιτάξτε στην αριστερή στήλη σε πόσες γλώσσες είναι διαθέσιμη) που με αυτό τον τρόπο αρχίζει να διαδίδεται όλο και πιο πολύ σε όλο τον κόσμο.
Αν ρίξετε μια ματιά στις λέξεις Μακεδονία, μακεδονική γλώσσα, ιστορία της Μακεδονίας και όλα τα σχετικά, θα δείτε ότι στις εξηγήσεις που δίνει το Wikipedia για τους ορισμούς αυτούς, τα πάντα παραπέμπουν στο κράτος των Σκοπίων.
Αυτοί ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν, φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι... εμείς δεν ξέρουμε τι κάνουμε! Περιμένουμε τους πολιτικούς να λύσουν το ζήτημα. Οϊμέ οϊμέ ... ελληνικέ λαέ!!"
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ]

blog tou fititi: Το κείμενο που διαβάσατε είναι αναδημοσίευση από το troktiko... και αντιπροσωπεύει κατά ένα μέρος την άποψη μας. Η Αθήνα(αναφέρουμε την Αθήνα γιατί κάποιοι θεωρούν ότι Ελλάδα είναι η Αθήνα) δίνει βάρος στο βέτο που μπορεί να βάλει ως μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μόνο αυτό, από την άλλη πλευρά τα Σκόπια ακολουθούν συγκεκριμένη στρατηγική με αποτέλεσμα να καταφέρουν να πάρουν πολλές από τις ισχυρότερες χώρες του πλανήτη με το μέρος τους. Πιστεύουμε ότι θα υπερισχύσει η σύνθετη ονομασία... αν δεν ονομαστού ως "Μακεδονία"... αλλά με το αόρατο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας τι να περιμένεις... συμφεροντολόγοι...


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλή διάθεση και φαντασία να υπάρχει...

Κρατηθήτε:


Slaboalvanic Union

Μακεσλαβία (Maceslavia)

Western Boulgaristan

The Unspeakable Republic of
Macedonia (Η Ακατανόμαστη Δημοκρατία της Μακεδονίας)

Κατά Riemann παράλληλη Μακεδονία (εφαρμόσιμο σε ένα παράλληλο σύμπαν!)

Φιρωμ (ΦΙΡί-φιρί το πάτε Ωρε Μαγκες να τις φάτε!)

Πηπα! (Παράρτημα Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής!)

Πουγουδουμούδες! (βλέπε Βερμούδες!)

Μακεδονικός Χαλβας ή Γιαλατζί Μακεδονία

Κατεχόμενη Μακεδονια

Σαν Μακεδονια (Οπως λέμε Σαν Ρέμο, Σαν Φρανσίσκο, Σαν Σαλβαδόρ και πάει λέγοντας.)

Μακεδονία Μακεδονία (Πως λέμε Duran-Duran)

Δημοκρατία βορείως της Μακεδονίας (ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό!)

Monkeydonia ή McDonia

Μπανανία

Κεντρική Βαλκανική Ένωσις

Μπακλαβαδωτή ονομασία: «ΜαΚαιΓωνία»

Δημοκρατία του Ρωβινσώνα Κρούσου

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της ..... Βουκεφάλας σας

Σλαβική Ένωση της Πρωην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Περιοχής Πάνω από την Ελληνική Μακεδονια στην Οποια Παιζει να Εβοσκε ο Βουκεφάλας
ή Σ.Ε.Π.Γ.Δ.Π.Π.Ε.Μ.Ο.Π.Ε.Β. να τελειώνουμε