23 Φεβ 2009

Ξεκινά το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Σκέφτομαι & Τρώω» αλλά. . . . . .

Ξεκινά αυτήν την εβδομάδα το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής (ΕΙΔ) σε ιδιωτικά σχολεία της Αττικής. Το πρόγραμμα με τίτλο «Σκέφτομαι και Τρώω» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 11-14 ετών και έχει ως στόχο να ενημερώσει για την αξία της ισορροπημένης διατροφής.

Tο «Σκέφτομαι και Τρώω» τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης. Υποστηρικτής του προγράμματος είναι η εταιρία Kellogg's.

Τα σχόλια είναι δικά σας , απλά θέλουμε να επισημανουμε 2 πράγματα...

  1. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αττική...

  1. Παιδεία δεν είναι μόνο η ιδιωτική, υπάρχει και η δημόσια... η οποιά εδώ και χρόνια υποβαθμίζεται συνεχώς

1 σχόλιο:

Στοχασμός - Πολιτική είπε...

Σχόλιο από : Στοχασμός - Πολιτική

Η χορηγία αυτή σημαίνει Υγιεινή Διατροφή ; ή το Υπουργείο Ανάπτυξης ξέμεινε από χρήματα ; . . . και οι χορηγοί ανέλαβαν να καλύψουν και αυτή τη μαύρη τρύπα από αυτό το σπάταλο κράτος ;

Τώρα το σκεπτικό να προωθεί το εν λόγω Υπουργείο τη συγκεκριμένη εταιρεία είναι λίγο βαρύ και ΔΕΝ θα το επικαλεστούμε για λόγους ευνόητους, αλλά ποιος θα αποκλείσει το διατροφικό συνειρμό ;

Προσέχετε κύριοι του Υπουργείου Ανάπτυξης τα αυτονόητα και καλύτερα θα ήταν να αποφεύγονται τέτοιες συνάφειες, οι οποίες μπορεί μεν να οφείλονται σε καλές προθέσεις, αλλά σκεφτείτε και την "γυναίκα του Καίσαρα . . . που αν και θα πρέπει να είναι τίμια πρέπει να φαίνεται και ως τίμια".

Είναι τελικά θέμα κυβερνητικών επιλογών και ΟΧΙ των ίδιων των χορηγών . . . οι οποίοι ανεξάρτητα με το ηθικό τους υπόβαθρο πρέπει να προωθούν και τα δικά τους προϊόντα.

Το θέμα αυτό άπτεται άμεσα της Υγιεινής Διατροφής των παιδιών μας και θα πρέπει η πολιτεία μας να προσέχει τις ανάλογες επιλογές χρηματοδότησης, έστω και αν η συγκεκριμένη εταιρεία τροφίμων να ΜΗΝ έχει ιδιοτελείς επιδιώξεις και διατροφικές αμφισβητήσεις.

Αυτού του είδους οι χρηματοδοτήσεις πρέπει να είναι καθαρά από το κρατικό προϋπολογισμό και μόνο, ούτως ώστε και να φαίνονται περισσότερο διαυγείς και ξεκάθαρες και να αποφεύγονται οι οποιεσδήποτε συνάφειες ή άλλου είδους καλόπιστες ή ΜΗ διαπλεκόμενες αναφορές.

Νάσος Ζαγγογιάννης.