8 Φεβ 2009

Ο ΝΕΟΣ BLOGΟΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Τώρα εξηγείται όλη η προπαγάνδα κατά του internet που γίνεται τον τελευταίο καιρό από τα διάφορα ΜΜΕ και τις φυλλάδες οι οποίες παρουσιζουν τον κυβερνοχώρο μόνο ως τόπο ακολασίας και cyber bullying όπως αποκαλείται.


Ο Νίκος Δένδιας που είναι υπουργός Δικαιοσύνης,θα προσπαθήσει να...περάσει στο άμεσο μέλλον, νομοθετική ρύθμιση η οποία θα υποχρεώνει όλους τους bloggers :
Πρώτον, οι διαχειριστές των blogs ενημερωτικού χαρακτήρα θα έχουν την ευθύνη να αναγράφουν στην κεντρική ιστοσελίδα τον κατά νόμο υπεύθυνο του blog.
Δεύτερον, το νομοσχέδιο επιφυλάσσει στα αδικήματα που τελούνται μέσω των blogs προβλέψεις ανάλογες με αυτές του νόμου περί Τύπου.
Τρίτον, διευκολύνεται η πρόσβαση των διωκτικών αρχών στα ηλεκτρονικά ίχνη ώστε να αποκαλύπτεται με πιο γρήγορες διαδικασίες ο υπεύθυνος μιας συκοφαντικής ή εκβιαστικής δημοσίευσης.
Τέταρτον, το ΕΣΡ αποκτά δικαίωμα παρέμβασης σε περίπτωση που οι χρησιμοποιούμενες φωτογραφίες ή το audio και video υλικό που αναρτάται σε κάποιο blog δημιουργούν ζητήματα που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του.
Αλλά η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης έρχεται και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όπου Ελληνίδα κατέφυγε για περίπτωση συκοφαντίας γιατρού που της προκάλεσε βλάβη και δικαιώθηκε!

Η απόφαση κατέληγε ώς εξής: « … η ελευθερία της έκφρασης αποτελεί ένα από τα θεμέλια κάθε δημοκρατικής κοινωνίας, ισχύει δε και για τη διάδοση πληροφοριών που θίγουν, σοκάρουν ή προκαλούν ανησυχία.»
Αυτοί που θέλουν να μας φιμώσουν γιατί τους ενοχλούμε,
θα μας βλέπουν συνεχώς μπροστά τους..!
ourgreektv

Δεν υπάρχουν σχόλια: