2 Φεβ 2009

Stop Cartel ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός

Το STOP CARTEL ειναι ο διακριτικος τιτλος της Ενωσης Θυματων Καρτελ και Μονοπωλιων, η οποια ιδρυθηκε στην Αθηνα τον Νοεμβριο του 2006. Το STOP CARTEL ειναι ενας Μη Κερδοσκοπικος Οργανισμος.

Γεννηθηκε απο την αναγκη αντιμετωπισης των συνεπειων τις οποιες υφιστανται τα θυματα των Καρτελ και των Μονοπωλιων.

Θυματα δεν ειναι μονον οι αμεσως εμπλεκομενοι επιχειρηματιες,οι οποιοι υφιστανται σε υπερθετικο βαθμο τις συνεπειες των παρανομων πρακτικων και παραβασεων των Νομοθεσιων περι Ανταγωνισμου,εκ μερους των μελων των Καρτελ.

Θυματα των Καρτελ και Μονοπωλιων ειναι ολοι οι πολιτες ως καταναλωτες και φορολογουμενοι, οι οποιοι υφιστανται τις συνεπειες του υψηλου κοστους ζωης το οποιο ειναι συνεπεια της ανεξελεγκτης δρασης των.

Μεχρι την ιδρυση του STOP CARTEL δεν υφιστατο Οργανισμος αφιερωμενος σε μια αδεσμευτη επιθετικη αντιμονοπωλιακη πολιτικη. Φυσικοι ιδρυτες και φορεις ενος τετοιου Οργανισμου δεν θα μπορουσαν να ειναι αλλοι απο πολιτες οι οποιοι εχουν υποστει αμεσα τις συνεπειες των παρανομων εγκληματικων πραξεων των Καρτελ και Μονοπωλιων σε υπερθετικο βαθμο.

Το STOP CARTEL το οποιο αποτελει πρωτοπορια,αναγνωριζει τη συμβολη των ειδικων επιστημονων στην Ελλαδα και Διεθνως,των Νομικων,Οικονομολογων και λοιπων Τεχνοκρατων, στη διαμορφωση των υφισταμενων πλαισιων λειτουργιας των αρχων του Ανταγωνισμου.

Το STOP CARTEL ερχεται αρωγος και συνεργατης των, όπως και των Πολιτικων οι οποιοι εχουν ειλικρινη πολιτικη βουληση και δεσμευση για πραγματικη επικρατηση των αρχων του Ανταγωνισμου στην Ελλαδα και Διεθνως. Συγχρονως όμως ελεγχει τις λειτουργιες των μηχανισμων των θεσμοθετημενων για την εφαρμογη των αρχων του Ανταγωνισμου.

Αποτελει την Αντιπαλη Δυναμη στις δραστικες επιρροες διαφορων φορεων οι οποιοι χρηματοδοτουμενοι από οικονομικους κολοσσους, με μεθοδευμενες δημοσιες παρεμβασεις και παρουσιες διαστρεφουν τις οικονομικες θεωριες περι ελευθερης αγορας και τις μετατρεπουν σε εκτρωματικες ιδεολογιες ακρατης οικονομικης ασυδοσιας.

Το STOP CARTEL ,πιστευει ότι ο Ανταγωνισμος εξυπηρετει τα πλεον ζωτικα συμφεροντα των Πολιτων και λειτουργει σαν μοναδικη Φωνη Δημοσιου Συμφεροντος ταγμενη στην υπερασπιση τους.

Σκοπος του STOP CARTEL συμφωνα με το Καταστατικο και τον Εσωτερικο Κανονισμο λειτουργιας είναι.

1. Η παροχη υπηρεσιων υποστηριξης για τη βελτιωση της ζωης των Πολιτων και την αναβαθμιση των γενικων συνθηκων διαβιωσης.
2. Η συνδρομη στα θυματα των Καρτελ και Μονοπωλιων,προς αντιμετωπιση των συνεπειων τις οποιες υφιστανται.

Θυματα μπορει να είναι:

* οι πολιτες φορολογουμενοι

* οι καταναλωτες

* οι εντιμες επιχειρησεις

Η παραπανω συνδρομη μπορει να είναι η βοηθεια για την αντιμετωπιση των νομικων,οικονομικων, βιοτικων κοινωνικων και αλλων συνεπειων επι των θυματων και των οικογενειων των, των παρανομων δρασεων των μελων Καρτελ και Μονοπωλειων.

3. Η ενωπιον των τοπικων Επιτροπων Ανταγωνισμου όπως και της Ευρωπαικης ενωσης,υποστηριξη των νομιμων συμφεροντων των θυματων των Καρτελ και Μονοπωλιων,και η υποβοηθηση του εργου των Αρχων αυτων.Σε περιπτωση διαπιστωσης αθεμιτων πρακτικων και πολιτικων εκ μερους των Αρχων αυτων,η με κάθε νομιμο μεσο αντιμετωπιση των.

4. Η προαγωγη και προωθηση στα Νομοθετικα Σωματα σε Ελληνικο και Ευρωπαικο επιπεδο νεων νομοθεσιων προστασιας των θυματων των Καρτελ και Μονοπωλιων.

5. Η προαγωγη των Αρχων του Ανταγωνισμου και η αναπτυξη της αντιστοιχης κουλτουρας .Αυτή επιτυγχανεται.

* Με την οργανωση συνεδριων,συμποσιων,ομιλιων κλπ εκδηλωσεων.

* Με την συνεχη προβολη θεματων Ανταγωνισμου στα ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: