23 Μαρ 2009

Παντού φόβος και τρομάρα....1821- 2009

Παντού φόβος και τρομάρα....1821- 2009

ΞΥΠΝΑ ΡΑΓΙΑ. ΞΥΠΝΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!!!

1821: Ξεσηκωμός εναντίον των φεουδαρχών Τούρκων

2009 : Ξεσηκωμός εναντίον των φεουδαρχών.....

“Ελευθερία ή θάνατος”

«O δε σταυρός κυματίζων εν τω αέρι

αγγέλλει εις το Σούλι

την επίσημων της μάχης ημέραν».

«Μετ΄ αυτού ανετίναξε

πολλούς των μωαμεθανών…».

Σαμουήλ

"Παντού φόβος και τρομάρα
και φωνές και στεναγμοί
παντού κλάψα, παντού αντάρα,
και παντού ξεψυχισμοί".

Δ. Σολωμός

Η Ελληνική επανάσταση του 1821 είναι το πρώτο μέρος του Ελληνικού αγώνα της ανεξαρτησίας

(1821
-1832
), που διεξήγαγε ο υπόδουλος ελληνισμός ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία
και που κατέληξε στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Ελληνικού κράτους
από την Πύλη
, με την συνθήκη του Μαΐου του 1832
.

Ηρωική μορφή του Αγώνα ο Καλόγερος Σαμουήλ. Μετά την Συνθήκη αποχώρησης των Σουλιωτών, που υπογράφτηκε στις 12 Δεκεμβρίου του 1803, ο Σαμουήλ αρνείται να συμφωνήσει και να συμβιβαστεί. Αρνείται να συνθηκολογήσει. Επί 48 ώρες αντιστέκεται στο «χείμαρρο των βαρβάρων». Περίμενε τους κατακτητές να μπουν στο «οπλοφυλακείον» του και έκοψε το νήμα της ζωής του, όπως γράφει ο Πουκεβίλ, βάζοντας φωτιά στην πυρίτιδα «ήτις μετ΄ αυτού ανετίναξε πολλούς των μωαμεθανών…». Οι Ηρωικές Μορφές του Αγώνα ο Κολοκοτρώνης, Κανάρης, η Μπουμπουλίνα κ.α. φωτίζουν ακόμα τους αγώνες των αδικημένων

Η Επανάσταση δεν τελείωσε το 1932. Συνεχίστηκε με το Μακεδονικό Αγώνα, τη Κρητική Επανάσταση, τους Βαλκανικούς του 1912-13, το Βορειοηπειρωτικό Αγώνα το 1914 , το Ποντιακό αλλά και το Θρακιώτικο αντάρτικο και το Μικρασιατικό Έπος το 1921.

Οι στρατιώτες το 1940 είχαν ως πρότυπα τους Ήρωες του 1821. Συνεχιστές οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου και πριν από λίγους μήνες οι αγωνιστές που αντιστάθηκαν στην ντόπια ολιγαρχία με τον άδικο θάνατο του «Αλέξη», άξιοι συνεχιστές των προγόνων τους έγραψαν νέες σελίδες δόξας.

Σύμβολο του αγώνα η Ελληνική Σημαία με το λευκό σταυρό σε γαλανό φόντο. Σχεδιάστηκε, υφάνθηκε, ευλογήθηκε και υψώθηκε στην Μονή Ευαγγελίστριας στη Σκιάθο το 1807. Σ' αυτή ο μοναχός Νήφωνας όρκισε τους οπλαρχηγούς, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, Ανδρέα Μιαούλη, Παπαθύμιο Βλαχάβα, Γιάννη Σταθά, Νικοτσάρα, τον Σκιαθίτη διδάσκαλο τοu Γένους Επιφάνιο - Στέφανο Δημητριάδη και πολλούς άλλους, μετά από μεγάλη σύσκεψη που έκαναν στο Μοναστήρι της Ευαγγελιστρίας για να καταστρώσουν το σχέδιο δράσης τους. H ελληνική σημαία με την επίσημη μορφή της καθορίστηκε το 1822 από το Σύνταγμα της Επιδαύρου.

Σήμερα ο αγώνας συνεχίζεται εναντίον της ντόπιας ολιγαρχίας. Πάνω από 7.500.000 πολίτες είναι υπερδανεισμένοι και πάνω από 450.000 σπίτια κατάσχονται, ενώ οι ληστρικές τράπεζες έχουν υπερκέρδη και οι υπάλληλοι των εταιρειών κατάσχεσης θυμίζουν τους «δήμιους» του μεσαίωνα!!. Οι τραπεζίτες πήραν τα 28 δις και κάνουν «μπίζνες» και δεν δίνουν κανένα χαμηλότοκο δάνειο ανακούφισης στον κοσμάκη. Το Πασοκ δηλώνει: «όχι λευκή επιταγή στους τραπεζίτες» και ουσιαστικά κινείται προς μια νέα σεισάχθεια. Άμεσος τερματισμός κάθε είδους κατασχέσεων.

Εκατό χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν το Σάββατο τους δρόμους της Νάπολης, αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα της μαφίας (η νέα μορφή ολογαρχίας) και ζητώντας να μπει τέλος στην καταδυνάστευση της νότιας Ιταλίας από το οργανωμένο έγκλημα. «Η Καμόρα δεν αξίζει τίποτα» γράφουν τα πανό στη μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων ετών κατά της μαφίας...

Το Πασοκ σαρώνει σε όλη την Ελλάδα με ποσοστό διαφοράς 11% με ανοδική τάση και σχηματίζει ισχυρή, αυτοδύναμη, δημοκρατική κυβέρνηση!! Η αλλαγή έρχεται !!! Ο Ομπάμα ήδη υιοθετεί τη «νέα σεισάχθεια». Στην Αυστραλία νίκησαν οι εργατικοί. Όποιος δεν μπορεί να ακολουθήσει - μέσα και έξω από το Πασοκ - να κατέβει από το τρένο τώρα!! Η παραμονή της ολιγαρχίας στην εξουσία «κοστίζει περισσότερο» από το «κόστος διενέργειας» των εκλογών!! Καλούμαστε σήμερα να παραμείνουμε ζωντανοί στις επάλξεις διαφυλάσσοντας τη κληρονομιά των προγόνων μας πάντα αγωνιστές εναντίον των όποιων φεουδαρχών.....

Αγέρωχα νιάτα, περήφανα γηρατειά ο νέος μας Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου είναι πανέτοιμος να αναλάβει το πηδάλιο της Ελλάδος, ακολουθήστε τον!!

Το παλλαϊκό ποτάμι είναι πλέον ορμητικότατο τσουνάμι και δεν γυρίζει πίσω!!!
Επιτέλους τέλος. Η Ελλάδα άλλαξε οριστικά και αμετάκλητα σελίδα μια για πάντα!!!"

Εκλογές Εδώ και Τώρα με Υπηρεσιακή διακομματική Κυβέρνηση.

Νυν υπέρ πάντων ο αγών!!!

Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος

www.koutsoukos-anastasios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: