18 Μαρ 2009

ΤΟ 24ωρο ΕΝΟΣ ΤΙΤΙΒΙΤΣΑ

1.25 μετά τα μεσάνυχτα: Η ώρα περνάει, αλλά αυτή η παρουσιάστρια δε λέει να τελειώσει! Τι θα γίνει, τελικά, θα μάθουμε αν τα βρήκε με την πεθερά της η γυναίκα με τα 2 -εκτός του γάμου της- πιτσιρίκια ή εκείνη η μέγαιρα επιμένει σε παλαιομοδίτικες λεπτομέρειες περί οικογένειας, πίστης και τα τοιαύτα; Α, δεν αντέχω άλλο, θα μου πουν οι συνάδελφοι στο γραφείο τι απέγινε1 Ας ρίξω έναν υπνάκο!
5.45 μετά τα μεσάνυχτα: Πω, πω! Πεντέμισι κιόλας! Πώς πέρασαν οι ώρες! Σε λίγο θα πρέπει να ετοιμάζομαι για το γραφείο! Πρόσωπο, δόντια, ξύρισμα… Τι βάρβαρη ώρα! Ούτε η Μενεγάκη να ήμουνα! Κι αυτή τουλάχιστον παίρνει τις 100 χιλιαδίτσες της, εγώ τι παίρνω; Ένα χιλιαρικάκι κολλαριστό και πρέπει να λέω κι ευχαριστώ! Έτσι είναι, άλλοι σπουδάζουν, άλλοι δουλεύουν κι άλλοι με δείκτη ευφυΐας μικρότερο από ένα 10χρονο, σαν το γνωστό τηλεπαιχνίδι, τα οικονομάνε μια χαρά!
7.30πμ: (Στη στάση, δίπλα στο περίπτερο): Πάλι μεταγραφές η ομαδάρα! Παίκτες, παίκτες, παίκτες, αλλά η ομάδα πάλι από κάτω! Πού πετάνε τα εκατομμύρια ήθελα να ‘ξερα! Ας μου τα έδιναν εμένα, να δεις τι ομαδάρα θα τους έφτιαχνα! Όλες οι εφημερίδες τα ίδια και τα ίδια! Γαλάζιες, πράσινες, κόκκινες, ροζ… κάθε μια το μακρύ και το κοντός της! Μα, δεν βλέπουν στην τηλεόραση τι γίνεται καθημερινά στην Ελλάδα και τον κόσμο; Πού ζούνε; Όπα, 7 και 45! Πού είναι πάλι το λεωφορείο, λάστιχο έπαθε ή άργησε να ξυπνήσει ο οδηγός; Δεν είναι κατάσταση αυτή κάθε πρωί! Να θες να πας στη δουλειά σου στην ώρα σου και να μην μπορείς! Και να έχεις και τον προϊστάμενο να σου γκρινιάζει:» Γιατί δεν ήσουν στις 7.30 στο γραφείο σου;» παλιοκατάσταση! Μόλις φτάσω στο γραφείο, μετά το καφεδάκι, θα τηλεφωνήσω στον Παπαδάκη ή τον Αυτιά! Θα κάνω δημόσια καταγγελία! Πώς θα πάει μπροστά αυτό το κράτος, όταν δεν σ’ αφήνουν να δουλέψεις;
9.45πμ: Έτσι που λες, συνάδελφε! Μέχρι τη στιγμή που θα άρχιζε να λέει τα δικά της πεθερά άντεξα! Τελικά, τι έγινε; Την είδες εσύ την εκπομπή; (Χτυπάει το τηλέφωνο: «Μάλιστα, κύριε προϊστάμενε, με το θέμα αυτό ασχολούμαι αυτή την ώρα! Μόλις ολοκληρώσω τον έλεγχο των εγγράφων, θα σας φέρω το φάκελο!») Τι λέγαμε, ας, ναι! Τελικά είδες τι έγινε; Όχι; Έβλεπες το Θέμο και την ΄Εφη Θώδη; Μη μου πεις! Έχασα τέτοια εκπομπή; Πώς δεν την πήρα είδηση; Άλλη φορά να μου τηλεφωνείς!
12.15μμ (μασουλώντας το σάντουιτς):
Δεν περνάει η ώρα, συνάδελφε! Θα μας φάει η δουλειά και το φιλότιμο! Θα πάθουμε, πώς το λένε οι Αμερικάνοι; Α, ναι, BURN OUT! Θα βγω κάποια μέρα στον «πρωινό καφέ» να πω τον πόνο μου! Μα, τι στην ευχή; 2€ πληρώνουμε το σάντουιτς και ψάχνουμε για τυρί και τυρί δε βρίσκουμε! Δε μου λες, ποιον έχει απόψε καλεσμένο η Τατιάνα, έμαθες; Θα έχει ενδιαφέρον, λένε! Θα σε πάρω, όταν τελειώσει η εκπομπή να τα πούμε!
2.20μμ (στη στάση του λεωφορείου): Άντε, πάλι να περιμένεις το λεωφορείο! Πότε θα φτιάξουν τη νέα γραμμή του ΜΕΤΡΟ να πηγαίνουμε σαν άνθρωποι στα σπίτια μας; Αλλά, ποιος να τα σκεφτεί αυτά; Οι υπουργοί με τις λιμουζίνες που τους πληρώνουμε εμείς οι εργαζόμενοι; Τους βλέπω στις ειδήσεις του STAR καθημερινά! Χαμόγελα, καλοπέραση και κάτσε εσύ εργαζόμενε, να ιδρώνεις καθημερινά από τις 7 μέχρι τις 3 και να λιώνεις στο γραφείο για ένα κολλαριστό χιλιαρικάκι! Πού είναι το λεωφορείο; Αργεί και θα χάσω τη Μπίλιω!
3.20μμ : Νόστιμο το γιουβέτσι, γυναίκα, συνταγή της Βέφας είναι ή του Μαμαλάκη; Ξέρεις, ένας συνάδελφος μού έλεγε ότι πρωτότυπες συνταγές παρουσιάζει κι η εκπομπή ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ! Δυνάμωσε λιγάκι τη φωνή, η πρωταγωνίστρια του σήριαλ μιλάει άψυχα! Μα, που τη βρήκανε! Κολλητή του σκηνοθέτη ή του παραγωγού είναι; Άσε, γιατί τρώω και όταν συγχύζομαι δεν μπορώ να χωνέψω!
6.00μμ : Α, λίγα πράγματα σήμερα η Μπίλιω! Για να δούμε οι ειδήσεις τι μας επιφυλάσσουν σήμερα! Τι να πουν, όμως! Τα ίδια και τα ίδια! Μήπως δεν τα ξέρουμε; Δουλειά, καταλήψεις, απεργίες, ματ, ποδόσφαιρο, μεταγραφές, γάβροι, βάζελοι και χανουμάκια… Μόνο στην ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ μαθαίνεις κάτι σοβαρό και σωστό! Γυναίκα! Δεν κάνεις ένα καφεδάκι να μη με πάρει ο ύπνος κι έχω ενδιαφέρουσες εκπομπές σήμερα! Και πού είσαι, όταν πας το μικρό στο φροντιστήριο, φέρε ένα πακέτο τσιγάρα και 1-2 μπίρες, γιατί τελειώνουν!
9.10μμ : Πω, πω κύματα σήμερα! Τι άνεμος, τι κουνήματα, Θε μου! Πω, πω φουσκοθαλασσιές! Αυτό είναι δελτίο καιρού, όχι σαν και κάποια …μουχλιασμένα που μας ζαλίζουν με μποφόρ, βαθμούς και βαρομετρικά! Δείξτα Πετρούλα, πες τα χρυσόστομη!
1.25 μετά τα μεσάνυχτα : Ωραία ταινία, αλλά κουραστική! Τι να κάνω, όμως, που σε λίγο αρχίζει «reality show» ; Να κοιμηθώ με τις κότες και να χάσω την επικαιρότητα και τα κοινωνικά σχόλια;Τι θα έχω να συζητώ με τους συναδέλφους στο γραφείο το πρωί; Για τα εισερχόμενα ή τα εξερχόμενα; Πώς θα περάσει το 7ωρο μπροστά στο χαρτομάνι; Ω, Θε μου, αγχώνομαι και μόνο που το σκέφτομαι… Γυναίκα, κλείσε σε λίγο το κλιματιστικό, γιατί έχω αλλεργία και δεν θα μπορώ να κοιμηθώ…Κι έχω πολλή δουλειά αύριο…

(ΤΙΤΙΒΙΤΣΑΣ)
http://ourgreektv.blogspot.com/2009/03/24.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: