29 Μαρ 2009

BBC τωρα...

Ρωσικό στρατιωτικό σχέδιο «Παγόβουνα της Γροιλανδίας» .Οι θερμότερες θερμοκρασίες καθιστούν την πρόσβαση στην Αρκτική ευκολότερη. Η Ρωσία έχει αναγγείλει τα σχέδια οργάνωσης μιας στρατιωτικής δύναμης για να προστατεύσει τα συμφέροντά της για την Αρκτική.
Σε ένα έγγραφο που δημοσιεύεται στην εθνική ασφάλειά του συμβουλίου ο ιστοχώρος Μόσχα, λέει ότι αναμένει την Αρκτική για να γίνει η κύρια βάση των πόρων της μέχρι το 2020.
Ενώ η στρατηγική θεωρείται για να έχει εγκριθεί το Σεπτέμβριο, μόνο τώρα έχει δημοσιοποιηθεί. Οι φιλοδοξίες τουs είναι πιθανό να προκαλέσουν την ανησυχία μεταξύ άλλων χωρών με τις αξιώσεις στην Αρκτική.
' Στρατιωτική Ασφάλεια'
Το έγγραφο προβλέπει την Αρκτική που γίνεται κύρια πηγή του πετρελαίου και φυσικού αερίου μέσα στην επόμενη δεκαετία. Προκειμένου να προστατευθούν τα προτερήματά της, η Μόσχα λέει ότι ένας από τους κύριους σκοπούς του θα είναι η καθιέρωση των στρατευμάτων " Στρατιωτική Ασφάλεια" στην περιοχή.
Με την αλλαγή κλίματος ανοίγει η δυνατότητα για διατήρηση βιώσιμη στις προηγουμένως απρόσιτες περιοχές, η Αρκτική έχει κερδίσει στη στρατηγική σημασία για τη Ρωσία, λέει για το BBC ο James Rodgers στη Μόσχα.
Ρωσική σημαία που φυτεύεται στον αρκτικό βυθό, 3 Αυγούστου 07 τη στιγμή του αρκτικού θριάμβου το 2007 .
Μια ρωσική αποστολή φύτεψε μια ρωσική σημαία στο βυθό κάτω από το βόρειο πόλο. Η Ρωσία, ο Καναδάς, η Δανία, η Νορβηγία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, όλες έχουν μια αρκτική ακτή, αμφισβητούν την κυριαρχία πέρα από μέρος της περιοχής. Με κατ' εκτίμηση 90 δισεκατομμύριο αναξιοποίητα βαρέλια πετρελαίου, η στρατηγική τους είναι πιθανό να διερευνηθεί προσεκτικά από τους γείτονές της στο μακρινό Βορρά.

blogspress

Δεν υπάρχουν σχόλια: