16 Μαρ 2009

Γεωργιάδης και ξερό ψωμί! Α-ΔΩ-ΝΙΣ!

Κυριακή σήμερα, και είχα που λέτε μια διάθεση, ή ανάγκη, ν’ ασχοληθώ με κάτι ελαφρύ και διασκεδαστικό. Η ευκαιρία δεν άργησε να μου δοθεί. Όπως σερφάριζα στο Διαδίκτυο, νάσου και πέφτω πάνω στη vendetta.blogspot και στο video με τον Άδωνι Γεωργιάδη να δίνει συνέντευξη στην εκπομπή του ALTER, LIFESTYLE. Το πόσο το διασκέδασα δεν περιγράφεται. Νάναι καλά όλοι οι συντελεστές της παράστασης! Όμως περισσότερο χαριτωμένες ήταν οι γκριμάτσες στο πρόσωπό του, ιδιαίτερα σε κάποιες ερωτήσεις όπου η δημοσιογράφος τον κολάκευε με μια υπολανθάνουσα σκωπτική διάθεση. Είχα την εντύπωση πως έβλεπα τις αντιδράσεις ενός μικρού αυτάρεσκου παιδιού που έχει καβαλήσει ένα καλάμι και νομίζει πως είναι ο Μέγας Αλέξανδρος. Τώρα βέβαια, δεν αποκλείεται ο Άδωνις να είναι παμπόνηρος και να μας δουλεύει όλους προς άγραν ψήφων. Γνωρίζει ότι ο Έλληνας πάνω απ’ όλα ψοφάει για χαβαλέ, και ο Μπουμπούκος προσφέρει χαβαλέ με αφθονία. Πάντως είχε έναν παιδικό αυθορμητισμό και μια διάθεση αυτοκριτικής, όπως θα δείτε ακούγοντας το video.

Χωρίς αμφιβολία λέει πολλά σωστά πράγματα, αλλά ο τρόπος που τα λέει και η φαιδρή τηλεοπτική εικόνα που τελευταία έχει φτιάξει για τον εαυτό του αποτρέπει πολλούς από το να τον πάρουν στα σοβαρά, ακόμη κι όταν μιλάει για τα πιο σοβαρά θέματα. Δεν αναφέρομαι βέβαια στους φανατισμένους ψευτοπροοδευτικούς οι οποίοι έχουν εκ προοιμίου κλειστά τ’ αυτιά τους όχι μόνο στον Α. Γεωργιάδη αλλά και σε κάθε βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ, προφανώς για να μη μιανθεί η ψευτοδημοκρατικότητά τους. Εδώ ισχύει εκείνο που λέει η παροιμία: καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα… Οι ψευτοπροοδευτικοί βλέπουν φασιστικά φαντάσματα πίσω από κάθε ανάσα, λόγο και γκριμάτσα του ΛΑ.Ο.Σ, ακόμη κι όταν το περιφρονημένο και παρεξηγημένο αυτό κόμμα λέει τις μεγαλύτερες αλήθειες. Και με αυτό δεν λέω ότι το ΛΑ.Ο.Σ λέει πάντα αλήθειες, όπως δεν λέει πάντα αλήθειες και κανένα άλλο κόμμα. Είναι όμως κι αυτό ένα κόμμα εκλεγμένο με δημοκρατικές διαδικασίες και εκπροσωπεί ένα μέρος του ελληνικού λαού που όλο και μεγαλώνει, και είναι άκρως φασιστικό ν’ αντιμετωπίζεται ως λέπρα και μίασμα.

Στη συνέχεια παραθέτω τμήμα της συνέντευξης, αλλά εσείς μην αμελήσετε, παρακαλώ, να δείτε το video και να προσέξετε τις συσπάσεις των χειλιών του συμπαθέστατου κατά τ’ άλλα Άδωνι, κυρίως σε στιγμές που σεμνύνεται με τις κολακείες της δημοσιογράφου. Σίγουρα ένας ειδικός "γκριματσολόγος" θα είχε να διαγνώσει πολλά για τον ψυχισμό του Μπουμπούκου, ενώ εγώ εύχομαι με όλη μου την καρδιά η έκρηξη δημοσιότητας να μην προκαλέσει περισσότερη ζημιά στον άνθρωπο. (Ας δει τι έπαθε η Θώδη κι ας προσέξει…) Κρίμα θα είναι, διότι τουλάχιστον ως εκδότης έχει προσφέρει χρήσιμο έργο στην ελληνική κοινωνία, και ως νέος βουλευτής είναι καλύτερος από πολλούς παλιούς σοβαροφανείς υποκριτές στο κυνοβουλευτικό Κοινοβούλιο. Μάλιστα πρότεινε και μείωση των βουλευτικών αποζημιώσεων στο ήμισυ, εκ μέρους του ΛΑ.Ο.Σ φυσικά, κάτι που θάπρεπε να το είχαν κάνει εν μέσω της ασφυκτικής κρίσης που περνάμε σύσσωμα τα κόμματα της ψευτοαριστεράς.

Πάντως, αν μη τι άλλο, ο Άδωνις τουλάχιστον ξυπνάει τα αίματα όταν τον πιάνει το ξαποδώ και ξεφωνίζει από τα έδρανα. Γνωρίστε λοιπόν καλύτερα το χαριτωμένο Μπουμπούκο μας, που του αρέσει ακόμη και να τον σατιρίζουν! Και ας μην ξεχνάμε ότι τα όρια της μεγαλοφυΐας με την τρέλα είναι δυσδιάκριτα. Αναλογιστείτε επίσης σε τι απ’ όσα λέει διαφωνείτε. Προσωπικά δεν βρήκα πολλά. Εκείνο όμως που με ανησυχεί έντονα, και γι’ αυτό γράφω τούτες τις γραμμές, είναι το ύφος του, κι ελπίζω να διαβάσει τούτο το άρθρο και να επαναπροσδιορίσει τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις.

Δημοσιογράφος: Η αλήθεια είναι ότι δεν είστε κλασσικός πολιτικός.
Μπουμπούκος: Δεν θέλω να είμαι κλασσικός πολιτικός. Σιχαίνομαι τους κλασσικούς πολιτικούς, σιχαίνομαι τον ξύλινο λόγο, κι αυτό που περισσότερο σιχαίνομαι απ’ όλα είναι το "δήθεν".

Δημοσιογράφος: Νεύρα γιατί έχετε;
Μπουμπούκος: Γιατί βλέπω τόσο παραλογισμό γύρω μου στην Ελλάδα που πραγματικά τρελαίνομαι. Στην Ελλάδα, ξέρεις, τσακωνόμαστε για τα αυτονόητα.

Δημοσιογράφος: Από τους βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ είσθε ο πιο προβεβλημένος.
Μπουμπούκος: Εντάξει, εγώ θα έλεγα ότι, αν θέλετε, είμαι ο πιο τηλεοπτικός.

Δημοσιογράφος: Πρέπει να έχεις ρεκόρ εμφανίσεων;
Μπουμπούκος: Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να είμαι τον τελευταίο καιρό από τους πιο πολύ εμφανιζόμενους πολιτικούς. Το ’χω παρακάνει, δεν το θεωρώ καλό. Σίγουρα έχω ξεπεράσει το όριο του μέτρου, αλλά σε διαβεβαιώ ότι από αυτές τις εκπομπές που βγαίνω υπάρχουν άλλες τόσες προσκλήσεις που απορρίπτω και δεν βγαίνω. Και δεν μου αρέσει να το παίζω βεντέτα ή κάτι τέτοιο.

Δημοσιογράφος: Οι γυναίκες, που δεν έχουν και πολύ χόμπι την πολιτική, γνωρίζουν περισσότερο εσένα.
Μπουμπούκος: Ε, τώρα αυτό είναι μάλλον λόγω της Ευγενίας για νάμαι ειλικρινής. Μέχρι τη “Στιγμή της Αλήθειας” δεν είχα και τόσο μεγάλη διείσδυση στις γυναικείες ψήφους. Αν τελικά επιβεβαιωθεί στις κάλπες θα το χρωστώ στην Ευγενία.
(…) (…)

Δημοσιογράφος: Στην αρχή, όταν είχες πρωτοβγεί και είχες κάνει αυτό το μπαμ, όπου όλοι μιλούσαν για τον Άδωνι που βγαίνει και φωνάζει, ήταν πολλοί εκείνοι που σε χαρακτήριζαν γραφικό.
Μπουμπούκος: Πιθανό να έδινα και αυτή την εικόνα. Δεν το αρνούμαι. Σου είπα δεν θέλω να υποκρίνομαι. Θέλω αυτό που αισθάνομαι να το κάνω. Βέβαια ομολογώ ότι είναι μεγάλο μειονέκτημα και πολλές φορές χάνω το δίκιο μου από το γεγονός ότι ξαφνικά αρχίζω να ουρλιάζω, ας πούμε.

Αυτά τα λίγα από τη συνέντευξη. Τα υπόλοιπα στο Video.

Ακούσατε λοιπόν μια ειλικρινή εξομολόγηση του Μπουμπούκου μας, κι εγώ, αν ήμουνα παπάς, θα του έβαζα το πετραχήλι πάνω από το κεφάλι και θα του έδινα άφεση αμαρτιών, αφού πρώτα τον είχα συμβουλέψει να μην ξαναβγεί στην τηλεόραση, αν ήθελε να γλιτώσει τα χειρότερα.

Νάσαι καλά, Άδωνι, και πρόσεχε παιδί μου. Η τηλεόραση έχει τρελάνει πολλούς... Καλό είναι να μας προσφέρεις γέλιο, αλλά αυτό είναι δουλειά γελωτοποιών όπως ο Λάκης. Εκτός κι αν θέλεις ν' αλλάξεις επάγγελμα. Ταλέντο για γκριμάτσες αναμφισβήτητα έχεις. Αυτά και να με συγχωρείς. Για το καλό σου τα έγραψα, πάντως.

http://seferou.blogspot.com/2009/03/blog-post_15.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: