23 Μαρ 2009

Σε αποχή οι δικηγόροι της Λαμίας

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

Οι δικηγόροι της Λαμίας αποφάσισαν να απέχουν μέχρι τις 27 Μαρτίου απ' όλες τις δίκες που έχουν προγραμματιστεί μέχρι τότε, σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί συνελήφθη και κρατήθηκε στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Φθιώτιδας, μετά από μήνυση ιδιώτη, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Λαμίας κ. Παναγιώτης Συγγούρης.

Ο κ. Συγγούρης παρέμεινε κρατούμενος για περισσότερο από δυο ώρες και αφέθηκε ελεύθερος μετά την παρέμβαση του Αντιεισαγγελέα Εφετών κ. Μαραγιάννη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας πολίτης που περίμενε την Παρασκευή να παραστεί σε δίκη, φέρεται να επιτέθηκε φραστικά εναντίον των δικηγόρων που ήταν εκείνη τη στιγμή παρόντες. Παρενέβη ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου και υπήρξε και νέα φραστική επίθεση εναντίον του. Στη συνέχεια ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου υπέβαλε μήνυση εναντίον του ιδιώτη, ενώ και ο ιδιώτης μήνυσε τον πρόεδρο και λίγο αργότερα μεταφέρθηκαν από τα δικαστήρια στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης.

Όπως καταγγέλλουν οι δικηγόροι, που προχώρησαν άμεσα σε γενική συνέλευση και αποφάσισαν 7ημερη αποχή, σε βάρος του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου έγιναν όλες οι τυπικές διαδικασίες που ακολουθούνται σε τέτοιες τέτοιες περιπτώσεις, ενώ και ο πρόεδρος του συλλόγου ανέφερε κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης ότι: «μου ζητήθηκε από τους αστυνομικούς που είχαν υπηρεσία να βγάλω τη ζώνη μου, αλλά και τα κορδόνια όπως γίνεται σε κάθε κρατούμενο».

Στην απόφασή τους οι δικηγόροι της Λαμίας υπογραμμίζουν ότι η συγκεκριμένη στάση είναι ιδιαίτερα μειωτική και αφορά όλους τους δικηγόρους. Ήδη το συγκεκριμένο θέμα αποτέλεσε και αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων που έγινε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

''ΚΡΑΧΤΗΣ''
kraxtis-gr.blocspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: