12 Μαρ 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Φ.Ο.Σ. ΠΑΝΤΕΙΟΥ

Για ακόμη μία φορά γίναμε μάρτυρες της ασυδοσίας στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και της παντελούς έλλειψης ασφάλειας των φοιτητών. Συγκεκριμένα, την Δευτέρα, ένα από τα πιο δραστήρια μέλη της Φ.Ο.Σ. και υπεύθυνος της Φ.Ο.Σ. Παντείου έγινε στόχος επίθεσης από 10 κουκουλοφόρους οι οποίοι εν ώρα μαθήματος έψαχναν τον εν λόγω φοιτητή προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους. Από καθαρή τύχη δεν υπήρξε σύγκρουση, καθώς η Φ.Ο.Σ. για ακόμη μια φορά επέλεξε το δρόμο της αποφυγής κάθε μορφής βίας.


Το περιστατικό δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο καθώς επί πολλές βδομάδες στο γνωστό site που εδρεύει στο Πολυτεχνείο (Athens.Indymedia), ο φοιτητής στοχοποιούνταν από άτομα του Παντείου με φράσεις όπως (Τσακίστε τον, ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες). Όπως όλοι καταλαβαίνετε κάτι τέτοιο θέτει σε μεγάλο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα του φοιτητή, με την ανοχή των πρυτανικών αρχών και της κυβέρνησης.

Η Φ.Ο.Σ. Παντείου απαιτεί από τις Πρυτανικές Αρχές και από τον Πρύτανη προσωπικά να αναλάβουν τις ευθύνες τους προτού να είναι αργά και θρηνήσουμε θύματα. Εάν δεν παρθούν άμεσα μέτρα είμαστε υποχρεωμένοι να προστατέψουμε τον συνάδελφό μας με κάθε ένδικο μέσο. Ζητούμε και από τις υπόλοιπες φοιτητικές παρατάξεις και ιδίως την φιλοκυβερνητική παράταξη της ΔΑΠ ΝΔΦΚ να καταδικάσουν το γεγονός και να προβούν σε ανάλογες ενέργειες διαμαρτυρίας προς τις αρμόδιες αρχές.


Ξεκαθαρίζουμε πως δεν θα ανεχτούμε άλλες απειλές. Στο δρόμο της βίας και της σύγκρουσης η Φ.Ο.Σ. δεν θα πάρει μέρος σε καμία περίπτωση. Υπηρετούμε την Δημοκρατία και μόνο την Δημοκρατία. Ας το καταλάβουν κάποιοι ότι τα Δεκεμβριανά και ο Εμφύλιος δεν μπορούν να αναστηθούν. Τα προβλήματα του υποβαθμισμένου Ελληνικού Πανεπιστημίου θα πρέπει να μας απασχολούν.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

*Παρακάτω παραθέτουμε τις απειλές που δέχθηκε ο φοιτητής (πατήστε πάνω στις εικόνες)







Δεν υπάρχουν σχόλια: