19 Μαρ 2009

Η κουκούλα μας τελειώνει... Η φαιδρότητα;

Χάρη στην εξαγγελία του κ. Δένδια (συντόμευση για το "Δεν-Διαφέρω από τον προκάτοχό μου") που εμπνεύστηκε ο λαμπρός νους του περιχαρούς πλέον κ.Καρατζακαταφέρη, η κουκούλα μας τελείωσε.
Με συνοπτικές διαδικασίες αυτοί οι αστείοι τύποι που βγαίνουν ισορροπώντας περίτεχνα στα γλιστερά κανάλια της TV λύσανε το πρόβλημα της διασάλευσης της έννομης τάξης. Τι κι αν βάζουν στο ίδιο σακί πολλές διαφορετικές ομάδες ανθρώπων που για διαφορετικούς λόγους αποκρύπτουν το πρόσωπό τους από τη δημόσια θέα; Τι κι αν χάριν εντυπώσεων επιστρέφουμε σε μια κάπως πιο εύθραυστη δημοκρατία ακόμα κι από αυτήν που απειλείται από τους βανδαλισμούς των Πόρσε και Φερράρι;
Ας θυμηθούμε ότι κουκούλες φοράμε για πολλούς άλλους λόγους πέραν του να βανδαλίσουμε.
Κουκούλες φοράγανε και τα καλόπαιδα που στέκονταν πλάι στα ΜΑΤ στα επεισόδια του Δεκέμβρη, κουκούλες φοράνε και οι άνδρες των ΕΚΑΜ στις επιχειρήσεις τους (περίοδος Ολυμπιακών 2004, επιδρομή στους τσιγγάνικους καταυλισμούς - 1996), κουκούλες φοράγανε και οι λεβέντες που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο του φοιτητή που "έπεσε" πάνω στη ζαρντινιέρα. Κουκούλες φοράνε κι όσοι διαδηλώνουν ή διαμαρτύρονται κοντρα στο κράτος ή στον εργοδότη τους, κουκούλες φοράνε και οι αρνητές στράτευσης στις συνεντεύξεις τους, για ευνόητους λόγους όλοι.
Όσο δε οι κάμερες «ρύθμισης της κυκλοφορίας» πληθαίνουν και χρησιμοποιούνται για φακέλωμα κι όχι για την κίνηση των οχημάτων, τόσο θα πληθαίνουν και οι κουκούλες.
Η λύση για τους βάνδαλους και τα χουλιγκάνια δεν είναι να ποινικοποιήσουμε την κουκούλα. Με το ίδιο σκεπτικό για να περιορίσουμε τις βωμολοχίες πρέπει να κόψουμε τη γλώσσα όσων δυνητικά μπορούν να βωμολοχήσουν; Και για να περιορίσουμε την υπογεννητικότητα, όπως γράφτηκε στον Pitsiriko, πρέπει μήπως να ποινικοποιήσουμε τα προφυλακτικά;
Οι φαιδρότητες δεν έχουν τέλος. Μόνο που ακολουθούν διαρκώς όλο και πιο προσηλωμένη πορεία στη μείωση των ατομικών ελευθεριών.
Αν ο κ.Δένδιας (συντόμευση για το "Δεν-Διαθέτω κοινή λογική") φορέσει κουκούλα μία παγερή ημέρα του Μαρτίου για να προφυλάξει την απέριττη κόμη του, και άξαφνα συνειδητοποιήσει το ατόπημά του και αυτομουντζωθεί, πόσα αδικήματα έχει διαπράξει (ιδιώνυμο κουκούλας και περιύβριση αρχής);

http://antiparos-blog.blogspot.com/2009/03/blog-post_7514.html

1 σχόλιο:

Versus είπε...

Μιας και χρησιμοποιώ κι εγώ την κοινή λογική είμαι υποχρεωμένος να συμφωνήσω με τις απόψεις σας. Επίσης επιθυμώ να προσθέσω και το γεγονός ότι μένει ακόμη ασχολίαστο και πάντα περνάει στα ψιλά γράμματα. Η παράνομη χρήση χημικών από την κατασταλτική αστυνομία του κράτους.
Καλή συνέχεια φιλικούς χαιρετισμούς.