26 Μαρ 2009

Σχολείο και κινητά

Σύμφωνα με ανάρτηση του τρωκτικού
οι φωτογραφίες, που βρέθηκαν σε blog δεκαπεντάχρονου μαθητή με ημίγυμνες συμμαθήτριές του, τραβήχθηκαν με κινητά.

Πρόκειται για άλλη μία από τις βλαβερές συνέπειες από τη χρήση κινητών μέσα στα σχολεία! Εδώ βέβαια κανείς μπορεί να πει πως θα μπορούσαν να είχαν φέρει φωτογραφικές μηχανές. Όμως, το κινητό βρίσκεται συνεχώς επάνω τους και έτσι μπορούν ευκολότερα, χωρίς ειδική προετοιμασία να απαθανατίσουν τέτοια θεάματα!
Το Υπουργείο, για να μην γκρινιάζουμε συνεχώς, έχει απαγορεύσει...
ρητώς τη χρήση κινητών από τους μαθητές μέσα στα σχολεία. Δυστυχώς όμως οι τρομοκρατημένοι από τους προοδευτικούληδες σύλλογοι διδασκόντων και διευθυντές δεν εφαρμόζουν στην πράξη την απαγόρευση. Έτσι, σε πολλά σχολεία κινητά κτυπούν ακόμη και μέσα στις αίθουσες κατά τη διάρκεια του μαθήματος, ενώ μαθητές εξέρχονται συχνά από τις αίθουσες -με πρόσχημα την τουαλέτα- για να απαντήσουν σε κλήσεις!

Αποτελεί κατάντια, για την οποία αποκλειστικά και μόνο υπεύθυνοι είμαστε οι διδάκοντες! Ούτε το Υπουργείο, ούτε κανένας άλλος μας φταίει! Ευτυχώς υπάρχουν και εξαιρέσεις, όπως η περίπτωση που μαθήτρια πήγε στο διευθυντή να καταγγείλει πως της έκλεψαν πανάκριβο κινητό και ο διευθυντής της έδωσε αμέσως διήμερη αποβολή και κατόπιν άρχισε τις "έρευνες" για την ανεύρεση του κινητού!

http://paideia-gr.blogspot.com/2009/03/blog-post_7547.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: