22 Μαρ 2009

Τέλος στα αξημέρωτα πρωινά!!

Ακούω τις τελευταίες μέρες πως σκέφτονται σοβαρά τα κανάλια να… καθυστερήσουν λίγο την ενημέρωση από την επόμενη τηλεοπτική σεζόν, μιας και δε γίνεται να ξεκινούν από τις 5.30 για κάποιες εκατοντάδες τηλεθεατών.
Σε καμία άλλη χώρα δεν ξεκινά τόσο νωρίς η ενημέρωση και άλλωστε δεν υπάρχει και λόγος. Κοστίζουν πολύ βλέπετε οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί, οι έξτρα βάρδιες, δε συμφέρει. Έτσι, η έναρξη των ενημερωτικών εκπομπών σε πιο φυσιολογικές ώρες, πχ 6.30-7.00, κρίνεται λογικό και επιτακτικό.

Σκεφτείτε άλλωστε πόσοι παρακολουθούν την επικαιρότητα στις 5.30 και πόσοι στις 7; Την ώρα που ξυπνά ο κόσμος να πάει στη δουλειά του θέλει να ενημερωθεί, όχι την ώρα που έχει αϋπνία. Και δείτε το και από την πλευρά των σταθμών. Με την κρίση που επικαλούνται δεν τους παίρνει να κάνουν μεγάλης διάρκειας εκπομπές….

Ελπίζω να συνεπάγεται ότι η μείωση της διάρκειας των εκπομπών φέρνει και μείωση των αποδοχών των πρωινών δημοσιογράφων…

Τέλος, κάτι ακόμα που ακούγεται είναι η σκέψη να σταματήσουν και τα «καλοκαιρινά μαγκαζίνο», μιας και κοστίζουν και δεν ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τον κόσμο. Αύγουστο μήνα σου λέει θα τους λέμε τα νέα της κυβέρνησης;

Έχουν μεν ένα σκεπτικό όλα αυτά, αλλά μου φαίνεται ή η ενημέρωση μειώνεται συνεχώς στα κανάλια; Τη μια μαγνητοσκοπημένα δελτία, την άλλη μείωση ή κατάργηση ενημερωτικών εκπομπών, τι θα γίνει;

Δεν είναι μόνο ψυχαγωγική η τηλεόραση. Απλά είναι πιο φτηνή.
Υπάρχει καλύτερη τηλεόραση και την θέλουμε!!

http://ourgreektv.blogspot.com/2009/03/blog-post_7463.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: