3 Μαρ 2009

Το διαδίκτυο έχει τεράστια δύναμη

Όλοι τον τελευταίο καιρό ακούσαμε για την υπόθεση του Χάρι Νικολαϊδή. Ευτυχώς ο Χάρι είναι πλέον ελεύθερος. Λίγες μέρες μετά το pliatsikonews επικοινώνησε με έναν από τους αθέατους πρωταγωνιστές της υπόθεσης, τον Othon Michalas. Έναν από τους ανθρώπους που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.
-Μπορείτε με λίγα λόγια να συνοψίσετε την ιστορία του Χάρη Νικολαΐδη;

Ο Χάρης Νικολαϊδης είναι ένας δεύτερης γενιάς ΕλληνοΚύπριος της Αυστραλιανής διασποράς. Ένας ευαίσθητος και καλλιεργημένος άνθρωπος, έγραψε τη δική του αλήθεια για τον διάδοχο του θρόνου της Ταϊλάνδης, στα πλαίσια μυθιστορήματος. Έστειλε το κείμενο για έγκριση στις αρχές της χώρας (σε μια περίοδο φιλελευθεροποίησης της Ταϊλάνδης) και δεν πήρε ποτέ καμιά απάντηση.
Τρία χρόνια μετά υπήρξε στην Ταϊλάνδη στρατιωτική παρέμβαση και νέο καθεστώς, το οποίο θέλησε να νομιμοποιήσει την ύπαρξη του μέσα από την υπεράσπιση του θρόνου. Στη συγκυρία αυτή ο Χάρης Νικολαϊδης έκανε, στην Αυστραλία, μια διάλεξη κατά της παιδικής πορνείας και του πορνοτουρισμού, έτσι βρέθηκε στο στόχαστρο της νέας πολιτικής ηγεσίας της Ταϊλάνδης. Στην επόμενη επίσκεψη του στη Ταϊλάνδη, για να συναντήσει οικείους του, τον συνέλαβαν με την γνωστή συνέχεια.


-Όταν μάθατε τη σύλληψη και την φυλάκισή του ποιες ενέργειες σας ήρθαν πρώτες στο μυαλό;

Ένοιωσα την ανάγκη να βοηθήσω στην απελευθέρωση του. Σκέφτηκα ότι ήταν ευκαιρία να χρησιμοποιήσω το διαδίκτυο για το σκοπό αυτό.

Διαβάστε περισσότερα στο http://pliatsikonews.blogspot.com/2009/03/othon-michalas.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: