24 Μαρ 2009

Mc Σαρακοστή, η εκδίκηση της αγελάδας

Η Σαρακοστή είναι ένα έθιμο με ξεκάθαρη μορφή ως προς την τήρηση του. Επιβάλλει την αποχή από το κρέας και τα παράγωγα του για μια χρονική περίοδο σαράντα ημερών πριν την ανάσταση. Παρ’ ότι έχει σαφή θρησκευτική προέλευση, υπάρχει πολύς κόσμος που το ακολουθεί ως μια ευκαιρία για αποτοξίνωση του οργανισμού από την υπερκατανάλωση κρέατος. Είναι δε μια αγαπημένη εποχή για τους ακρεοφάγους διότι πολλές επιχειρήσεις φαγητού και εστίασης συμπεριλαμβάνουν στους καταλόγους τους αρκετά προϊόντα που δεν περιλαμβάνουν κρέας ή απλώς παρασκευάζονται από φυτικά υλικά.

Αυταπόδεικτο είναι πως η χρήση της λέξης “Σαρακοστή” σε προσφερόμενα προϊόντα διατροφής παραπέμπει ευθέως σε νηστίσιμα εδέσματα. Σε κάθε άλλη περίπτωση αποτελεί παραπλανητική διαφήμιση με βαριά πρόστιμα για την εταιρεία αλλά και δικαίωμα αγωγής από τους παραπλανηθέντες καταναλωτές.

Εδώ και χρόνια λοιπόν, η αγαπημένη μας διεθνής αλυσίδα ταχυφαγείων με την επωνυμία McDonalds, προσφέρει τα περιβόητα σαρακοστιανά μενού με τον ξεκάθαρο τίτλο Mc Σαρακοστή.

Εμείς θέλουμε να θέσουμε στην εταιρεία τα κάτωθι απλά ερωτήματα:

1. Χρησιμοποιούνται ζωϊκά συστατικά και συγκεκριμένα βοδινού κρέατος για την παρασκευή των προϊόντων που διαφημίζονται ως Mc Σαρακοστή; Διότι η εταιρεία σας χρησιμοποιούσε παράγωγα βοδινού κρέατος ακόμα και στις περιβόητες τηγανιτές πατάτες (mc fries) και σε άλλα τηγανιτά προϊόντα.

McDonald’s French Fry Fraud in the News:
http://www.veggiefries.org/news.htm

2. Όπως πολύ σωστά η εταιρεία σας είχε απαντήσει σε αγωγή καταναλωτή για παραπλάνηση, ουδέποτε ισχυριστήκατε ότι οι πατάτες, η μηλόπιττα σας κ.α. ήταν “vegeterian” προϊόν. Γνωρίζετε όμως πολύ καλά το έθιμο της Σαρακοστής, γι’ αυτό άλλωστε το χρησιμοποιείτε στη διαφημιστική σας επικοινωνία. Κατανοειτε λοιπόν πως η ενδεχόμενη χρήση παραγώγων βοδινού στη διαδικασία παρασκευής αποτελεί ξεκάθαρα καταστρατήγηση της έννοιας του Σαρακοστιανού προϊόντος, πράγμα παραπλανητικό για νηστεύοντες, χορτοφάγους, ακρεοφάγους κλπ. Είναι οι κάτωθι κατηγορίες αληθινές; Εάν ναι, χρησιμοποιείτε στην Ελλάδα τους ίδιους τρόπους παρασκευής για τα “Σαρακοστιανά” σας προϊόντα;

McDonald’s Fries NOT VEGETARIAN:
http://www.hhhp.net/thismonth/hotnews-june2001.html

Vegetarian Lawyer Sues McDonalds Over Beef in Fries:
http://www.all-creatures.org/aip/nl-23may2001-fries.html

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τόσο τις απαντήσεις σας όσο και κάποιες απαντήσεις από το χημείο του κράτους.

Καλή Σαρακοστή.
www.olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: