18 Μαρ 2009

Οι αναρτήσεις του my-greek

Μπαλί Ρεθύμνου: Καλωσορίσατε στην Κρητη!

Μόνο περίπου 28 χιλιόμετρα ανατολικά του Ρεθύμνου, αυτό το ψαράδικο χωριό, που έχει μετατραπεί σε παραθαλάσσιο θέρετρο, έχει ένδοξο παρελθόν. Οι Βενετσιάνοι το ονόμαζαν Ατάλη, από το αρχαίο του όνομα που ήταν Αστάλη. Υπάρχει και η Μονή Ατάλης εκεί κοντά, που διατηρεί τη μεσαιωνική ονομασία του τόπου. Είναι κτισμένο σε μία υπερυψωμένη μικρή χερσόνησο, έτσι έχει θέα στον όρμο και τη θάλασσα.
Με ένα μικρό λιμανάκι, καφενεία, εστιατόρια, σνακ μπαρ, με καλά καταλύματα και τρεις παραλίες σε τρεις μικρούς κολπίσκους, προσφέρει πολύ καλό περιβάλλον για τις διακοπές σας, αν και οι παλιοί επισκέπτες του επιμένουν πως, παλιότερα, ήταν πιο γραφικό. Το κατακαλόκαιρο υπάρχει δυνατότητα να κάνετε εκδρομή στο Ρέθυμνο με θαλάσιο ταξί. Φυσικά, μπορούμε να κάνουμε και εκδρομές στα βουνά στα νότια, που μία τους πρέπει να είναι η επίσκεψη στο Ίδαιον Άντρον, τη σπηλιά που, κατά τη Μυθολογία, γεννήθηκε ο Δίας, κυνηγημένος από τον πατέρα του, τον Κρόνο. Κατά το μύθο, το βουνό που βρίσκεται νότια από το Μπαλί, είναι το βουνό που ο Δίας, ως ανταπόδοση για την προστασία που έλαβε, χάρισε στους Κρητικούς τον μηχανικό γίγαντα Τάλω, για να φρουρεί το νησί από τους εισβολείς.
Ας μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε πως στην ίδια ορεινή περιοχή είναι και τα Ανώγεια, γνωστά όχι μόνο από τον... Λουδοβίκο τους, αλλά και από τις γιορτές λόγου και τέχνης, κάθε καλοκαίρι, όπως, βέβαια, και για την παραδοσιακή ομορφιά τους.


Η συντήρηση ασανσέρ θα γινεται κάθε 45 ημέρες!

Αυξομειώνεται ο αριθμός των υποχρεωτικών συντηρήσεων ετησίως, με ανάλογες επιπτώσεις στα κοινόχρηστα των πολυκατοικιών. Οι νέες ρυθμίσεις προβλέπονται σε απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χ. Φώλιας και ο υφυπουργός κ. Σ. Καλαφάτης, με την οποία:

- Η προθεσμία (που έληγε αύριο) για έκδοση πιστοποιητικών ασφαλούς λειτουργίας των ανελκυστήρων παρατείνεται για δύο ως τέσσερα χρόνια, ανάλογα με την παλαιότητα. Προβλέπεται, επίσης, ότι οι έλεγχοι θα γίνονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές της περιόδου κατασκευής του ανελκυστήρα, που σημαίνει ότι οι παλαιοί ανελκυστήρες απαλλάσσονται π.χ. από την υποχρεωτική τοποθέτηση εσωτερικής πόρτας ασφαλείας ή κουρτίνας φωτοκύτταρων, εάν οι προδιαγραφές που ίσχυαν κατά το χρόνο κατασκευής τους δεν το προέβλεπαν.

- Η κλίμακα των υποχρεωτικών συντηρήσεων διαμορφώνεται ως εξής:

α) Για ανελκυστήρες που είναι εγκατεστημένοι σε μονοκατοικίες, καθώς και για ανελκυστήρες έως δύο στάσεων προβλέπεται συντήρηση κάθε δύο μήνες.

β) Για πολυκατοικίες και ξενοδοχεία μέχρι 200 κλίνες προβλέπεται συντήρηση ανά 45 ημέρες (8 φορές το χρόνο).

γ) Για ανελκυστήρες εγκατεστημένους σε μεγάλα, δημόσια κτίρια η συντήρηση θα γίνεται δύο φορές το χρόνο.
Σε σχέση με το ισχύον καθεστώς, αυξάνονται οι συντηρήσεις για τις μονοκατοικίες (ήταν 4 ως 7 φορές το χρόνο) και τις μικρές πολυκατοικίες με ασανσέρ μέχρι 4 στάσεων,
στις οποίες γίνονταν 7 συντηρήσεις ετησίως. Στις μεγαλύτερες πολυκατοικίες και τα επαγγελματικά κτίρια οι συντηρήσεις μειώνονται σε 8 από 9-10.

Σοβαρο ατυχημα στο σκι ειχε η σύζυγος του ηθοποιού Liam Neeson

Η Natasha Richardson,ηθοποιος και σύζυγος του ηθοποιού Liam Neeson, ειναι σοβαρα στην υγεια της μετά από ένα ατύχημα σκι.Η Richardson έπεσε στις πλαγιές της εκπαίδευσης του σκι, αλα δεν εγιναν γνωστες περισσοτερες λεπτομερειες για τα ακριβη αιτια.Η 45χρονη υπέστη τραυματισμούς στο κεφάλι οταν εκανε σκι στην περιοχη που βρισκεται το καναδικό θέρετρο του Mont Tremblant τη Δευτέρα.

Η ηθοποιός μεταφερθηκε αρχικα , σε νοσοκομείο του Μόντρεαλ ενω αργοτερα αναφερθηκε ότι έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο των ΗΠΑ. Φήμες στο Internet μιλουσαν για τον θάνατο της Richardson ομως ήταν αναληθείς,οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της οικογένειας.
Διαβαστε Περισσοτερα...

Πτωση και στις πωλησεις σεξουαλικών βοηθηματων...

Με τετοια κριση,που ορεξη για παιχνιδια και σεξ...
Οι πωλήσεις στη γαλλική ερωτική βιομηχανία έπεσαν κατακόρυφα καθώς η διεθνής οικονομική κρίση έχει αναγκάσει τους καταναλωτές να περιορίσουν τις αγορές σεξουαλικών βοηθημάτων, λαδιών για μασάζ και άλλων προϊόντων...τόνωσης της ερωτικής τους ζωής, σύμφωνα με ειδικούς της αγοράς.

Στην "Μεγάλη Πόλη του Ερωτα", μια ερωτική έκθεση που άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή κοντά στο Παρίσι και αυτοχαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο του είδους στον κόσμο, η προσέλευση ήταν ικανοποιητική, αλλά οι ιδιοκτήτες των περιπτέρων δήλωσαν ότι οι πελάτες δεν ξόδεψαν τα ίδια ποσά με τα προηγούμενα χρόνια."Μας έχει πλήξει η οικονομική κρίση. Δεν είμαστε στην αυτοκινητοβιομηχανία βέβαια ώστε να έχουμε δει μείωση στις πωλήσεις της τάξης του 50%, αλλά η οικονομική κρίση μας έχει πλήξει", δήλωσε ο διοργανωτής της έκθεσης, Ερικ Χόνινκ."Είχαμε μείωση στην προσέλευση κατά 30% σε σχέση με την περασμένη χρονιά", είπε ο Μπερνάρ Μονταγκί, ο οποίος έχει περίπτερο με σεξουαλικά βοηθήματα και προσθέτει: "Φυσικά υπάρχει αντίκτυπος στη δουλειά μας. Παλαιότερα, όταν ερχόταν ένας πελάτης και του παρουσιάζαμε τα προϊόντα, πάντα καταφέρναμε να του πουλήσουμε δύο με τρία. Τώρα, φεύγουν αγοράζοντας ένα μόνο. Αισθανόμαστε τον αντίκτυπο (της κρίσης)". Διαβαστε Περισσοτερα...

http://my-greek.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: