4 Μαρ 2009

O ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ

Θα προσπαθήσω να δώσω τον ορισμό του Ελληνάρα. Ξέρω ότι θα είναι λίγο δύσκολο αλλά...αξίζει μια προσπάθεια. Ας ξεκινήσουμε. Η έννοια Ελληνάρας έχει την προέλευσή της από τη ρίζα Έλληνας. Ας αρχίσουμε από εκεί λοιπόν...

Έλληνας ορίζεται σαν κάποιος που γεννήθηκε στον Ελλαδικό χώρο και έχει ως μητρική του γλώσσα την Ελληνική. Έλληνας είναι επίσης εκείνος που γεννήθηκε από Έλληνες γονείς στο εξωτερικό. Έλληνας είναι και αυτός που έχει αποκτήσει υπηκοότητα Ελληνική. Κατά τον Αριστοτέλη Έλληνας είναι και εκείνος που δεν έχει τίποτα από τα παραπάνω, έχει όμως Ελληνική παιδεία. Αυτά πάνω κάτω είναι τα επίσημα. Ας περάσουμε στα άλλα...

Έλληνας είναι αυτός που καπνίζει από τα 12 κρυφά στην αυλή του δημοτικού. Είναι εκείνος που ο θείος του τού έδινε τσόντες να δει και πίνανε μαζί τσίπουρο από τα 13 του. Έλληνας είναι αυτός που βάζει χέρι στα κοριτσάκια φωνάζοντάς το περήφανα στους φίλους του. Έλληνας είναι εκείνος που δηλώνει χριστιανός ορθόδοξος και κάθε τόσο κατεβάζει χριστοπαναγίες ακόμα και το πρωί που ξυπνάει για να πάει στην Εκκλησία.

Έλληνας είναι εκείνος που γιορτάζει το Πάσχα,τα Χριστούγεννα, τον Δεκαπενταύγουστο, την 25η Μαρτίου και οποιαδήποτε άλλη αργία στα μπουζούκια. Έλληνας είναι εκείνος που βρήκε δουλειά από ένα γνωστό που τον έχωσε στο δημόσιο. Εκείνος ο οποίος ψηφίζει με έτοιμο ψηφοδέλτιο τον εκλεκτό και αργότερα γκρινιάζει για την πολιτική και τους εκπροσώπους της στη βουλή.

Είναι εκείνοι που στο εξωτερικό μπορεί να σκοτωθούν μεταξύ τους λόγω διαφορετικής ομάδας, ενώ ταυτόχρονα αν κάποιος τους θίξει θα του ορμήξουν με πρωτοφανή μένος σαν να ήταν συνεννοημένοι ξεχνώντας ότι πριν λίγο πλακώνονταν. Μετά θα συνεχίσουν από εκεί που έμειναν.

Έλληνας είναι ο φλογερός εραστής που την πέφτει στις αλλοδαπές πιτσιρίκες τα καλοκαίρια και τον χειμώνα γίνεται χαλί για μια Ελληνίδα. Εκείνος που έχει 3 κινητά, καπνίζει περισσότερο και από φουγάρο εργοστασίου, τρώει περισσότερο κρέας από τα σαρκοφάγα της ζούγκλας και παρ' όλα αυτά έχει το μεγαλύτερο μέσο όρο ζωής στην Ευρώπη.

Είναι αυτός που δουλεύει περισσότερο από άλλους και όμως μένει ξάγρυπνος μέχρι το πρωί ζώντας τη ζωή του. Είναι γελαστός, φωνακλάς, οξύθυμος, άσχημος, χαριτωμένος, γενναίος, περήφανος, ξενοφοβικός, βολεμένος αλλά και επαναστάτης, δυστυχισμένος αλλά αισιόδοξος.

Αφού κατανοήσουμε όλα αυτά μπορούμε να εξετάσουμε το φαινόμενο του Ελληνάρα.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ymagblog.

1 σχόλιο:

XRHSTOS FRIK είπε...

mia xara ta les kai ksexases kati! an 8es simplirwseto.
einai kai o antras pou einai o arxontas kai o protos na dixni to antrilikh tou sth gynaika tou kai na ikanopioi thn rosida boulgara pou eble sto spiti tou gia doula... me liga logia h doksasmenh malakia (ela re malaka) pasignwsth se olo to kosmo! mono pou oi ksenoi den exoun katanoisi ola ayta pou esy egrapses kai thn enia ths malakias!
xaxaxaxaxa
na se kala.