2 Απρ 2009

Προς τον Κ Θ. Τενέζο

Αγαπητέ Θόδωρα,

Είναι η πρώτη φορά που γράφουμε άμεσα σε σένα. Κατ' αρχήν, θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια για τον έως τώρα αγώνα σου. Λυπούμαστε δε αρκετά που δεν έχεις βρει ακόμη το δίκιο σου. Λυπούμαστε επίσης που ενώ βρίσκεσαι σε ένα τόσο κεντρικό και πολυσύχναστο σημείο της πόλης των Αθηνών δεν σταματούν μαζικά οι περαστικοί για να σου συμπαρασταθούν. Αυτό το αναφέρουμε συχνά στο μπλογκ που διατηρούμε: Έχουν οι αξίες μας έχουν αλλοτριωθεί τόσο ώστε να μην ενδιαφερόμαστε για έναν που βάζει τη ζωή του επί 50 σχεδόν μέρες σε κίνδυνο;

Θόδωρα, γι' αυτό το λόγο, αν και ξέρουμε το δράμα που περνάς και τον αγώνα που δίνεις, σου ζητάμε να σταματήσεις. Έστω και για λίγες μέρες. Η ζωή ίσως έχει τελικά περισσότερη αξία από κάθε πράγμα και σ' αυτή την άδικη χώρα που ζούμε. Δεν σου ζητούμε να συμβιβαστείς αλλά να κάνεις ένα μικρό διάλειμμα. Για την υγεία σου. Για τους δικούς σου ανθρώπους.

Βέβαια, υπάρχουν και άλλες δυο αξίες που έχουν ίσως την ίδια αξία με την ανθρώπινη ζωή: η αξιοπρέπεια και το φιλότιμο. Το ξέρουμε ότι τα έχεις και τα δύο και σε μεγάλο βαθμό. Όμως, πρέπει να προσέξεις και τη ζωή.

Σε ευχαριστούμε πολύ που μας εμπνέεις σε μια αντί-ηρωική εποχή. Ήρωες δεν είναι μόνο αυτοί που πεθαίνουν στους πολέμους ή σώζουν κόσμο, αλλά κι αυτοί που με τη ζωή τους διδάσκουν στους υπολοίπους την αρετή και το δίκαιο.

Καλή συνέχεια!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: