8 Ιουλ 2009

Ανασκόπηση. . .στην παιδεία

Μαθαίνουμε σήμερα για το νέο πρόγραμμα του υπουργείου παιδείας που έχει να κάνει με επιδοτηση Lap top.
"ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ τους φορητό υπολογιστή (laptop), τον οποίο θα προμηθεύονται με έκπτωση 450 ευρώ, θα διαβαίνουν την πόρτα του Γυμνασίου περίπου 120.000 μαθητές από τη νέα σχολική χρονιά. Το ύψος της επιδότησης του υπολογιστή, τον οποίο θα μπορούν να προμηθευτούν όλοι οι μαθητές της Α΄ τάξης Γυμνασίου της χώρας, έγινε χθες γνωστό από την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας «Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε.», που θα διανείμει και το σχετικό κουπόνι. Μέσω της ίδιας ανακοίνωσης προσδιορίζονται και οι ελάχιστες τεχνικές προδιαγραφές που θα πρέπει να έχει ο μαθητικός υπολογιστής."

Εννοειται πως δεν συμφωνούμε και ο λόγος είναι απλός....
1) Τι μπορεί να χρειάζεται ένα παιδί στην ηλικία των 13 τον υπολογιστή, ενώ θα μπορούσε να λάβει την επιδότηση κάθε φοιτητής με βαθμό αποφοίτησης στα 4 χρόνια πάνω από 7. Να είστε σίγουροι ότι θα γεμίσει με ταινίες και τραγούδια.

2) Το μόνο που θα καταφέρουν είναι η αποκοινωνικοποίηση των παιδιών καθώς και η ενασχόληση τους με το facebook.

Είναι πολύ απλό ότι η συγκεκριμένη κίνηση του υπουργείου είναι λανθασμένη!!!

Είδαμε τι έγινε και με το διεθνές πτυχίο που δίνουν κάποια ιδιωτικά σχολεία...

"Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε χθες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας για την υπόθεση διαρροής θεμάτων στις εξετάσεις για την απόκτηση του Διεθνούς Απολυτηρίου International Baccalaureate (ΙΒ), σε ελληνικά ιδιωτικά σχολεία, ενώ τη διενέργεια ΕΔΕ ζήτησε και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ)."

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Αντιλαμβάνεστε τι πρόκειται να γίνει με τα ιδιωτικά Κολλέγια . . . ο πληρώσας του πληρώσαντος - πτυχίο στο χέρι με εγγυηση δουλειάς!!!!

Στο σημείο αυτό θα αντιγράψουμε το troktiko και το preza tv,

"Την ωρα που η Νεα Δημοκρατια,κανει πραξη τα οσα ειχε προαναγγειλει περι της αναγνωρισης των επαγγελματικων δικαιωματων των αποφοιτων Κολεγιων,αλλα και την αναγνωριση των Κολεγιων,ως Ιδιωτικα Πανεπιστημια,μιας και τα ...
πτυχια που θα δινουν πλεον,θα ειναι ισαξια με αυτα των Δημοσιων ΑΕΙ...εντελως τυχαια...η Αριστερα(ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ),σιωπουν,χωρις να παιρνουν θεση και πανω απ'ολα,χωρις να κινητοποιουν τον κοσμο τους,ωστε να κατεβει ξανα στους δρομους και να διαδηλωσει εναντια στα σχεδια της Κυβερνησης,που στοχο εχουν την υποβαθμιση της Δημοσιας παιδειας και την στροφη της νεολαιας στην Ιδιωτικη Παραεκπαιδευση.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
Ή ΜΙΑΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ,ΠΟΥ ΟΜΟΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ;;;
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ,ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ;;;
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ;;;
ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΑΠΟ ΤΟ 2007 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ;;;

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ,ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΙΑ ΖΩΗ,ΦΑΣΚΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙ.

ΛΕΜΕ ΣΥΝΗΘΩΣ,ΠΩΣ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ...ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΓΗ,ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Η ΣΙΩΠΗ,ΔΕΝ ΘΑ ΩΦΕΛΉΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.

ΔΙΑΨΕΥΣΤΕ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,
ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή αυτά που έγιναν στο ΙΒ δε γίνονται στις εξετάσεις των δημοσίων πανεπιστημίων; Κανένα άλλο ανέκδοτο;