12 Ιουλ 2009

Μεταπτυχιακά με κομματικό βιογραφικό (Σχόλιο)

ΧΑΧΑ μένουμε έκπληκτοι...είναι κοινό μυστικό και το ξέρει όλη η Ελλάδα. Οι παρατάξεις λύνουν και δένουν στα ιδρύματα με την ανοχή των κυβερνόντων. . .με αποτέλεσμα να χάνεται η αξιοπρέπεια μερικών της δήθεν higf class society από τους πολίτες.

ΧΑΧΑΧΑΧΑ ευθυμήσαμε πάλι...
...πέρα από την πλάκα είναι για κλάματα

και που να δείτε τι λένε οι στρατιώτες μας δεξιά και αριστερά ή μήπως είναι τυχαίο πως όλοι οι "διάσημοι" υπηρετούν αεροπορία/ναυτικό δε λέμε ότι ξέρουμε κάτι συγκεκριμένο, αλλά όποιος πει ότι είναι σύμπτωση πρέπει να είναι πολύ αγαθός!!!

Ενώ οι υποψήφιοι κυνηγούν μια περιζήτητη θέση, οι παρατάξεις καθορίζουν τα αποτελέσματα με ελεγχόμενους καθηγητές

Τα εφόδια σπουδαία: «Δημοσιογράφος στην ΕΤ3 και στη ΝΕΤ στο δελτίο ειδήσεων και σε εκπομπές». «Διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του νομάρχη Θεσσαλονίκης το 2004». «Προσωρινή γραμματέας υπουργού και γραμματέας της φοιτητικής παράταξης της ΠΑΣΠ (ΠαΣοΚ)». «Εκπρόσωπος του Συλλόγου φοιτητών, γιος βουλευτή της Β' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης». «Μέλος της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ (Νέα Δημοκρατία) και προσωπικός φίλος του καθηγητή Π...».

Αυτά είναι τα αδιαφιλονίκητα προσόντα που αναφέρονται σε λίστα υποψηφίων για μεγάλο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του «Βήματος». Τη λίστα συνέταξαν από κοινού φοιτητές και εκπρόσωποι των δύο μεγάλων- και αντίπαλων σε όλα τα άλλα- φοιτητικών παρατάξεων, της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ. Και την υπέβαλαν στον αρμόδιο καθηγητή για τη λειτουργία του μεταπτυχιακού προγράμματος, για να ξέρει ποιους πρέπει να επιλέξει! Θα προηγούνταν βέβαια, για τα μάτια του κόσμου, οι τυπικές διαδικασίες (εξετάσεις, προσωπική συνέντευξη κ.λπ.) για την επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών του επόμενου έτους στο πανεπιστήμιο, αλλά όπως είναι σαφές τα αποτελέσματά τους δεν αποτελούν το πρώτο κριτήριο επιλογής για τον εκπρόσωπο του ιδρύματος.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι μισές αλήθειες της ΠΑΣΠ για τα μεταπτυχιακά με κομματικό βιογραφικό.

Πασπίτες της Φιλοσοφικής ΑΠΘ, ως φιλόλογοι πρέπει να γνωρίζετε ότι το ρεπορτάζ δεν είναι άρθρο.
( ΒΗΜΑ της Κυριακής 12/7/09 σελ. 47Α).
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=1&artId=265045&dt=12/07/2009

Να το δούμε απ'την αρχή; τι σχέση έχει η απάντηση σας με αυτά που αναφέρονται;
Όντως στο ιδιόχειρο σημείωμα αναφέρεται το όνομα Παπανικολάου. Αλλά είναι το μόνο σε ότι σας αφορά απο την δημοσιευμένη λίστα με τους παραταξιακούς και κομματικούς χαρακτηρισμούς;
π.χ. Ο βλαστός του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Β΄Θεσ/κης με βαθμό κάτω απο 6 δε σας ενοχλεί; και αυτός έχει όνομα.
Βουλευτές ΠΑΣΟΚ Β΄Θεσ/κης είναι δύο ή του Β. Γερανίδη ή του Θ. Τσιόκα είναι γιός.
Και μην καταφεύγετε στα εύκολα, έχουν δικαίωμα να κάνουν μεταπτυχιακό οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΠ και της κάθε παράταξης, αλλά να έχουν τα προσόντα.
Σημασία έχει οτι στο πεδίο της απόδειξης οτι “δεν είναι όλοι ίδιοι” πήρατε κάτω απο τη βάση γιατί άλλα λέτε και άλλα κάνετε.
Η ιστορία αυτή της φιλοσοφικής ΑΠΘ είναι σκαστή διαφθορά για το 95% της νεολαίας, αφού χρησιμοποιούνται δημόσια αξιώματα για ιδιωτικό όφελος και οχι για το 5% που ανήκετε εσείς.

Τι κάνει ο εισαγγελέας;
Τι κάνει ο πρύτανης του ΑΠΘ;
Τι κάνει ο υπουργός Παιδείας;
Και τέλος τι κάνουν οι αρχηγοί των κομμάτων;

Φοιτητής Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ
Μ.Τ.