30 Ιουλ 2009

Εννοειται πως εδω θα σας σχολιάσουμε κύριοι του ΥΠΕΠΘ

Αδεια ίδρυσης έλαβαν 33 Κολέγια, τα οποία είχαν υποβάλει το προηγούμενο διάστημα στο υπουργείο Παιδείας τις σχετικές αιτήσεις, ενώ μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα πρέπει η αρμόδια επιτροπή του ΥΠΕΠΘ να έχει προλάβει να ελέγξει τα συγκεκριμένα Κολέγια - θεωρείται δύσκολο μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα- προκειμένου να δώσει και τις άδειες λειτουργίας. Ο Σύνδεσμος Κολεγίων σημειώνει ότι απαιτείται ακόμη η άμεση έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο η χώρας μας θα εφαρμόσει τις ευρωπαϊκές οδηγίες και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την αναγνώριση των τίτλων σπουδών των αποφοίτων των κολεγίων.

Ευχαριστουμε Εθνος κ Βήμα

ΛΟΙΠΟΝ,
Κύριοι που νομίζετε ότι κάτι κάνετε με το να λέτε τις αποφάσεις σας μεταρυθμίσεις ΔΕΝ συμφωνούμε και είμαστε κάθετα αντίθετοι με την φθορά και την καταστροφή που προκαλείτε στην ελληνική κοινωνία της μεσαίας και χαμηλής τάξης, της πλειοψηφίας δηλαδή. Πως είναι δυνατόν ένα λογικό κατά τα άλλα ανθρώπινο μυαλό να προχωράει σε ενέργειες αδειοδότησης Κολλεγίων ενώ γνωρίζει ότι η βάση της ελληνικής παιδείας που είναι τα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα υστερεί.
Δεν ξέρετε τι κάνετε γιατί αν ξέρατε δε θα ενεργούσατε με τετοιο γελοιο τροπο. Επανειλημένα γράψαμε μπας και ακούσετε γι αυτή τη λάθος κίνηση η οποια εξυπηρετεί κάποιους με οικονομική άνεση ενώ ταυτόχρονα δυσχερένει την κατάσταση του απλού Έλληνα.

Φυσικά γίνεται γι αυτούς που έχουν καταθέσεις της τάξης των 2.258.000 ευρώ.

Δεν είπαμε να μην εναρμονηστούμε με την υπόλοιπη Ευρώπη, Ναι λέμε, σίγουρα να πάμε μπροστά αλλα΄πρώτα ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΜΕ την ελληνική δημόσια παιδεία και μετα προχωρούμε σε αδειοδοτήσεις.

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ (3ΕΤΗ ΟΠΟΥ Ο ΠΛΗΡΩΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ)

...υποκρισία γιατί πολύ απλά δειχνετε οτι δεν ενδιαφέρεστε για τη δημοσια παιδεια και ενισχύετε την ιδιωτική.
Στην ιδιωτική μιλάτε με πράξεις ενω στη δημόσια είστε μόνο λόγια γιατί πραγματικά δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως μέχρι σημερα ουσιαστικο που να εκπληρώνει τις απαιτήσεις του Έλληνα φοιτητη.

Ειναι λάθος...

8 σχόλια:

Δελταβι είπε...

Άραγε είναι τα ιδιωτικά κολλεγια το πρόβλημα? Αυτά άραγε θα ευνοήσουν τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα? Δυστυχώς το πρόβλημα κατά την γνώμη μου αρχίζει πολύ πιο νωρίς. Αρχίζει από την στιγμή που οι μαθητές περνούν τον περισσότερο χρόνο της ζωής τους σε φροντιστήρια και σε παπαγαλίες κειμένων μόνο και μόνο για να έχουν και αυτοί μια θέση στο πανεπιστήμιο. Πόσα λεφτά στ' αλήθεια κοστίζει η 'δωρεάν'παιδεία στον μέσο έλληνα? Και όχι μόνο αυτό αλλά δημιουργείται τέτοια πίεση στα νέα παιδιά να διαβάζουν ασταμάτητα καθ' όλη την διάρκεια της εφηβείας τους που οι περισσότεροι όταν επιτέλους μπαίνουν στο πανεπιστήμιο, γράφουν το διάβασμα στα παλιά τους τα παπούτσια. Κάποτε κάποτε μου δημιουργείται η εντύπωση ότι στην Ελλάδα η εισαγωγή στο πανεπιστήμιο είναι το τέλος των σπουδών, 'μπήκα, θα βγω'και όχι η αρχή. Βαέθηκα να διαβάζω ιστορίες για φοιτητές που ψάχνουν σημειώσεις την τελευταία στιγμή, που αγοράζουν εργασίες, που διαβάζουν την αναγκαία και απαραίτητη ήλη αν και το καταλαβαίνω απόλυτα..... Ίσως τελικά τα κολλέγια να μπορούσαν να μας αποδεσμεύσουν απ' όλα αυτά.....

Ανώνυμος είπε...

Η ιδιωτική παιδεία δεν αφορά μόνο αυτούς που έχουν 2 εκατ. καταθέσεις.

Ίσα-ίσα αφορά το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας των μικρών - μικρωνμεσαίων όπως λες, διότι αυτοί απευθύνονται εκεί.

Αν εσύ είχες 2 εκατ. θα έστελνες κατευθείαν το παιδί σου σε ένα απο τα καλύτερα διεθνή πανεπιστήμια κι προφανώς θα του είχες και δουλειά έτοιμη.

Βλέπετε τα πράγματα με λάθος οπτική γωνία, η ερώτηση δεν είναι γιατί αναγνωρίζονται επαγγελματικά δικαιώματα στα κολλέγια, η ερώτηση είναι Γιατί δεν αναβαθμίζονται τα ΤΕΙ και η εγχώρια "δωρεάν" εκπαίδευση.

Blog tou Fititi είπε...

Φίλε που υπογράφεις ως ¨Τ' ἀγραφα του νου¨ συμφωνούμε απόλυτα μαζίσου.

Φίλε ¨Dealsend ¨ δεν αφορά το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας,
επίσης αν πρόσεξες καλά το κείμενο γράφουμε ¨Δεν είπαμε να μην εναρμονηστούμε με την υπόλοιπη Ευρώπη, Ναι λέμε, σίγουρα να πάμε μπροστά αλλα΄πρώτα ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΜΕ την ελληνική δημόσια παιδεία και μετα προχωρούμε σε αδειοδοτήσεις.¨

Ανώνυμος είπε...

Αν ήταν να περιμένουν πότε θα "θωρακιστεί" η δημόσια παιδεία, τότε θα έπρεπε να περιμένουν πολλές δεκαετίες.

Αλήθεια, γιατί λες ότι στα κολλέγια παίρνουν πτυχίο σε 3 χρόνια και δε λες και ότι στα δημόσια παίρνουν πτυχίο με αντιγραφές;

Blog tou Fititi είπε...

η αντιγραφή ειναι κάτι που δεν πρόκειται να εξαληφθεί ποτέ, οι συνήθειες δεν αλλάζουν.Πιστεύουμε δηλαδή ότι ακόμα και στακολλεγια θα υπάρχει!!!

Ανώνυμος είπε...

Από τη στιγμή που θα υπάρχει έλεγχος από τα μητρικά πανεπιστήμια, θα υπάρχουν και άλλες συνήθειες.

Στα δημόσια πανεπιστήμια φυσικά θα μείνουν με τις συνήθειες που έχουν, αντιγραφή και γλείψιμο.

Δελταβι είπε...

Έτσι όπως τα λέτε αγαπητοί φίλοι δεν υπάρχει λύση από πουθενά. Ίσως τελικά μας αξίζουν οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί που ψηφίζουμε, ίσως τελικά να φτιάξαμε την σύνχρονη ελληνική κοινωνία σύμφωνα με τα μέτρα μας. Όταν εμείς οι ίδιοι κλέβουμε βαθμούς, γλύφουμε τους καθηγητές για μια καλύτερη μεταχείρηση και πουλάμε την υπερηφάνεια μας για μια θεσούλα στο δημόσιο πως είναι δυνατόν να αλλάξει οτιδήποτε στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας? Ψωμοζήτες είμαστε της ψωροκώσταινας που την ανασταίνουμε με την ίδια την ύπαρξη μας και την συμπεριφορά μας! Ζητάμε αλλαγή αλλά την επόμενη μέρα των εκλογών ψάχνουμε να βρούμε ποιό ή ποιά βουλευτή ξέρουμε για να μας κάνει αυτή την μικρή ή την άλλη εκδούλευση. Καλημέρα Ελλάδα!

Blog tou Fititi είπε...

Λύση υπάρχει αλλά κανείς δε θέλει... τέλος πάντων!
Συμφωνούμε με τον από πάνω!!!