23 Σεπ 2009

ΑΕΙ/ ΤΕΙ: Αδυνατεί το ΥΠΕΠΘ να πληρώσει τις συνδρομές στα ηλεκτρονικά επιστημονικά περιοδικά

Σοβαρά προβλήματα δημιουργεί στην ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα η αδυναμία πρόσβασης στα ηλεκτρονικά επιστημονικά περιοδικά, καθώς δεν κατέστη δυνατή η υπογραφή των συμβάσεων με τους εκδότες/ παρόχους ηλεκτρονικής πληροφόρησης.
Μάλιστα, σύμφωνα και με πρόσφατη ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (Σ.Ε.Α.Β./HEAL-Link), παρά την ολοκλήρωση της ένταξης του έργου της οριζόντιας δράσης των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών «Έρευνα και καινοτομία στις Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες», το ΥπΕΠΘ δεν θα προχωρήσει, προς το παρόν, στην υλοποίηση του Υποέργου που αφορά στην πληρωμή των συνδρομών των ηλεκτρονικών επιστημονικών περιοδικών λόγω της μη ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσον αφορά στην επιλεξιμότητα της εν λόγω δαπάνης.
Μετά την παραπάνω εξέλιξη, ο Σ.Ε.Α.Β. προχώρησε σε συντονισμένες παρεμβάσεις προς την πολιτεία, με στόχο την κατ’ αρχήν πληρωμή των εν λόγω συνδρομών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Παρά, όμως, τις προφορικές διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι η λύση αυτή θα προχωρήσει, δεν έχει γίνει ακόμα καμμία ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή, ούτε προβλέπεται να γίνει πριν τις εθνικές εκλογές.

diorismos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: