15 Δεκ 2008

Τσιγάρο τέλος

Εδώ και λίγες μέρες δημοσιοποιήθηκε η πρόθεση του υπουργείου υγείας για απαγόρευση του καπνίσματος 6 μήνες νωρίτερα(Ιούνιος 2009) από την αρχική πρόβλεψη. Το γεγονός αντιμετωπίστηκε θετικά απ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πάρθηκε διότι θεωρείται ότι το καλοκαίρι αποτελεί την κατάλληλη περίοδο για προσαρμογή σε ένα τέτοιο νόμο.
Τα στοιχεία δείχνουν:
"Οι πιο θεριακλήδες καπνιστές αναδεικνύονται οι Έλληνες, αφού η μέση ετήσια κατανάλωση αγγίζει τα 3.000 τσιγάρα ανά άτομο! Ο αριθμός αυτός κάθε άλλο παρά έκπληξη προκαλεί, εάν αναλογιστεί κανείς πως το 40% του πληθυσμού είναι τακτικοί πελάτες των περιπτέρων, αφού αγοράζουν σε καθημερινή σχεδόν βάση είδη καπνού. Ωστόσο, οι Έλληνες παίρνουν άριστα στη... θεωρία, καθώς σύμφωνα με μελέτη του ευρωβαρόμετρου, οι επτά στους δέκα λένε πως συμφωνούν με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους για «άκαπνα» εστιατόρια, γραφεία, ακόμη και νυχτερινά κέντρα. "
ΤΑ ΝΕΑ
Όλοι λοιπόν λέμε πως το τσιγάρο είναι κακό για την υγεία μας σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά στην πράξη κανείς δεν το σταματάει, ή μάλλον μόνο ένα μικρό ποσοστό. Επειδή στην Ελλάδα φροντίζουμε να μην τηρούμε τους νόμους, και αυτό γιατί η νοοτροπία του Έλληνα είναι δεδομένη αφού υπερισχύει η εύκολη επιλογή, θα πρέπει να δούμε αν τελικά ένα τόσο θετικό μέτρο θα τεθεί πραγματικά σε εφαρμογή.Για να πούμε "του στραβού το δίκαιο",δε νομίζω κανένας καπνιστής να μην κάνει στο μέλλον την παρανομία του!!!

Φοιτητής

Δεν υπάρχουν σχόλια: