26 Σεπ 2009

Ανακοίνωση ΣΦΥΚΘ γιά την απαγόρευση του Θερμαϊκού

Η επίσημη ανακοίνωση του ΣΦΥΚΘ που αναδημοσιεύουμε από το greekdivers.com

Το μόνο που θα πούμε είναι ότι δεν τους ενδιαφέρουν οι εκατοντάδες επαγγελματίες με τις μεγάλες ψαρόβαρκες που καταστρέφουν το γόνο των ψαριών και στο πέρασμα τους ισοπεδώνουν τα πάντα, αλλά τα βάζουν με τους ειρασιτέχνες οι οποίοι στην ουσία στη ρίζουν ολόκληρη οικονομία κατασκευής σκαφών και σχετικών εξαρτημάτων.

είχαμε προωθήσει σχετικό θέμα ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Η Ανακοίνωση...

"Μια αναίτια απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, δημοσιεύτηκε στις 12/6/2009, στην «εφημερίδα της κυβερνήσεως» η απαγόρευση του ψαροντούφεκου στο Θερμαϊκό κόλπο και η μείωση στα 3 κιλά ( από τα 10) ανά βάρκα στην ερασιτεχνική αλιεία.

Πιο συγκεκριμένα, από τη νοητή γραμμή που συνδέει το φάρο Στομίου Ν. Λάρισα έως το Ακρ. Κασσάνδρας (Ποσείδι) Ν. Χαλκιδικής και βορειότερα αποφασίστηκε ότι η μείωση ιχθυαποθεμάτων κινδυνεύει αποκλειστικά από την ερασιτεχνική αλιεία και ειδικά από το ψαροτούφεκο!

Φυσικά ελλείψει οποιασδήποτε επαφής, ερώτησης ή συνεννοήσεως με τους κατά τόπους συλλόγους ερασιτεχνικής αλιείας, επιφάνειας ή υποβρύχιας, η τοποθέτηση για τη στήριξη του νομοθετήματος, θεωρούμε ότι πάσχει πλήρως αιτίας, λόγου, αφορμής και αιτιολογίας.

Η δε τυφλή και μονομερής προώθηση της συγκεκριμένης πρότασης όχι μόνο προσβάλει τους χιλιάδες ερασιτέχνες αλιείς της εγγύτερης περιοχής, αλλά τους βάζει και σε σκέψεις για την ορθότητα και τη σοβαρότητα που πρέπει να συνοδεύουν τις αποφάσεις ενός Υπουργείου!!!

Δεδομένου λοιπόν ότι η απόφαση αυτή θίγει όλους και άμεσα, διότι (σήμερα ο Θερμαϊκός, αύριο κάπου αλλού, και τέλος όλη η επικράτεια).

Ο Σ.Φ.Υ.Κ.Θ. δραστηριοποιήθηκε άμεσα ενημερώνοντας εκ πρώτης όψεως τα μέλη του με την γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 31/8/2009 στο εντευκτήριο του συλλόγου και ακολούθως ενημερώνοντας τους απανταχού φίλους της ερασιτεχνικής αλιείας μέσω της δημοσίευσης στον τύπο ότι: «Ως Σ.Φ.Υ.Κ.Θ. έχουμε φωνή, δύναμη, πρόσωπο και νομική υπόσταση, μας στηρίζουν χιλιάδες άνθρωποι ποικιλοτρόπως γι’ αυτό και ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ».

Συσπειρωνόμαστε με τους εγγύς στο Θερμαϊκό συλλόγους ερασιτεχνικής (γενικά) αλιείας (άμεσα θιγόμενοι) και κινούμαστε νομικά προσβάλλοντας το αβάσιμο αυτό νομοθέτημα στο συμβούλιο επικρατείας. Η ερασιτεχνική αλιεία δέχεται ένα μεγάλο πλήγμα το οποίο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ΜΟΝΟ συλλογικά.

Δαπανώνται πολλές ώρες για τη συνεχή παρακολούθηση της καταστάσεως και θα δαπανηθούν πολλά περισσότερα χρήματα για την προσφυγή και το διορισμό νομικού προσώπου των άμεσα θιγομένων.

Ο Σ.Φ.Υ.Κ.Θ. ζητά ηθική συμπαράσταση και πρακτική στήριξη από τα μέλη του και όχι μόνο. Θέλουμε μαζί τους απανταχού φίλους ερασιτεχνικής και ειδικά (αλλά όχι μόνο) υποβρύχιας αλιείας. Αποφασίσαμε να εμπλακούμε άμεσα συμμετάσχοντας ενεργά και οικονομικά υποστηρίζοντας την προσφυγή που είχε ήδη δρομολογήσει η εταιρεία Apnea με πληρεξούσιο δικηγόρο τον κ. Νίκο Καμπάνη.

Εκτός από την συμμετοχή μας στην προσφυγή γίνονται επίσης κινήσεις σε πολλές κατευθύνσεις και όταν υπάρχει κάτι ουσιαστικό θα ενημερωθείτε.

Οργανωθείτε ΣΗΜΕΡΑ, αύριο ίσως είναι αργά.


Σ.Φ.Υ.Κ.Θ."

Δεν υπάρχουν σχόλια: