1 Οκτ 2009

ΒΟΗΘΕΙΑ UNICEF ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΕ ΣΑΜΟΑ ΚΑΙ ΤΟΝΓΚΑ

Σούβα, 1 Οκτωβρίου 2009
Το τοπικό γραφείο της UNICEF στη Σούβα στα νησιά Φίτζι κινητοποιήθηκε μετά το τσουνάμι που έπληξε την περιοχή και θα παρέχει βοήθεια στις νήσους Σαμόα και Τόνγκα.

Ο εκπρόσωπος της UNICEF Ειρηνικού, Δρ. Ισίγιε Ντόμπι διαβεβαίωσε πως η UNICEF θα προσφέρει άμεση βοήθεια: «Πρόκειται για μια τραγωδία απίστευτων διαστάσεων και θα συνεργαστούμε στενά με εταίρους μας και διεθνείς οργανισμούς για να προσφέρουμε επείγουσα βοήθεια και υποστήριξη στους συνανθρώπους μας στα νησιά Σαμόα και Τόνγκα. Γνωρίζουμε από προηγούμενη εμπειρία πως είναι πολύ σημαντικό να εμβολιάσουμε τα παιδιά κατά της ιλαράς, να εξασφαλίσουμε την προστασία γυναικών και παιδιών που αυτές τις στιγμές είναι εξαιρετικά ευάλωτα και να φτιάξουμε σωστές εγκαταστάσεις υγιεινής για να προλάβουμε το ξέσπασμα επιδημιών. Η UNICEF είναι πανέτοιμη να προσφέρει βοήθεια σε αυτούς τους τομείς άμεσα.»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη ανακηρύξει την Αμερικανική Σαμόα κατεστραμμένη ζώνη και έχουν αναλάβει τις εκεί επιχειρήσεις ανακούφισης. Η UNICEF είναι έτοιμη να προσφέρει την βοήθειά της και εκεί εφόσον της ζητηθεί.

Η UNICEF θα πραγματοποιήσει ταχεία εκτίμηση των αναγκών με έμφαση στις γυναίκες και τα παιδιά και θα παρέχει εφόδια και υποστήριξη στα παιδιά και τις οικογένειες σε Σαμόα και Τόνγκα άμεσα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

mpravo paidia!polu kali douleia.m arese polu to blog sas..

Blog tou Fititi είπε...

thanxxxxx!!!