3 Δεκ 2008

Υπόθεση Βατοπεδίου

Στο ειδησεογραφικό πρακτορείο in.gr , διάβασαμε τα παρακάτω,

"Υπόψη του Οικουμενικού Πατριαρχείου τέθηκε και επίσημα την Τρίτη η επιστολή του ηγούμενου Εφραίμ, με την οποία γνωστοποιεί την απόφασή του να απομακρυνθεί από τα διοικητικά και διαχειριστικά καθήκοντα της Μονής Βατοπαιδίου.
Συγκεκριμένα, ο Εφραίμ απομακρύνεται τόσο από τη διοίκηση όσο και από τη διαχείριση της Μονής, έως ότου διαλευκανθούν οι οικονομικές και κτηματικές δραστηριότητές της.
Το Φανάρι θεωρεί καταρχήν ικανοποιητική την εξέλιξη, ωστόσο, το θέμα θα απασχολήσει και την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους."

Έστω ότι παρετείθηκε ο χχχχχχ (Εφραίμ)....

  1. Πιστεύτε ότι θα επιστραφούν όλα τα εδάφη στο ακέραιο, στην κυριότητα του δημοσίου, δηλαδή στον ελληνικό λαό;
  2. θα αποκαλυφθούν άραγε όλοι οι ένοχοι της υπόθεσης, και αν ναι ποια θα είναι η ποινή που θα τους επιβληθεί;
  3. Θα υπάρξουν επιτέλους μηχανισμοί ελέγχου όλων των νομικών διαδικασιών που θα ελέγχουν κατά πόσο εφαρμόζεται η νομοθεσία (όταν ξέρουμε ότι όλα ξεκινούν από την εκάστοτε ηγεσία, έχουμε είδη την παραίτηση του υπουργού κ. Θ. Ρουσόπουλου, γιατί άραγε;;;;)
  4. Τι θα κάνει η εκκλησία έτσι ώστε να επανέλθει πλήρως ο θρησκευτικός χαρακτήρας της, μήπως πρέπει να βοηθήσει τους Έλληνες πολίτες;
  5. Μήπως πρέπει από ¨Εκκλησία Α.Ε.¨ να γίνει αυτό που διδάσκει ο Χριστιανισμός, αυτό που διδασκόμασταν στο σχολείο;
  6. Εν τέλη, θα βγάλουμε κανένα συμπέρασμα από την υπόθεση;

Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι της εκκλησίας οι οποίοι επιδίδουν πραγματικό ζήλο με τα έργα τους σε όφελος των ανθρώπων που έχουν πραγματική ανάγκη αλλά δεν είναι δυνατόν και είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε ποιος έκανε τι, ποιοι είναι οι ένοχοι , απλά καθημερινά είμαστε θεατές των γελοίων καταστάσεων.

Δεν μπορεί να στήνεται χορός εκατομμυρίων γύρω από την ορθοδοξία... γιατί αν συμβαίνει κάτι τέτοιο βρισκόμαστε σε άλλο στάδιο...

Ζητούμε συγνώμη για τη σκληρή γλώσσα αλλά το συγκεκριμένο θέμα μας αφορά όλους,,,

ΦΟΙΤΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: