4 Δεκ 2008

Νέα από την (Δημόσια- Ιδιωτική) παιδεία στην Ελλάδα!!!

Ο συμπαθής υπουργός παιδείας κ. Ε. Στυλιανίδης προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις…
¨Οι απόφοιτοι των κολεγίων θα αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ όταν ενσωματωθεί στο εθνικό δίκαιο η κοινοτική οδηγία.¨
TO BLOG TOU FITITI όπως είναι φυσικό (εφόσον αποτελεί δημιούργημα φοιτητή) σχολιάζει την ανακοίνωση του υπουργού παιδείας.

Προς τον κ. Στυλιανίδη

Θεωρείτε σωστό να προχωρήσετε στην εφαρμογή του νέου νόμου πλαισίου… Κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο νέος νόμος περιλαμβάνει τόσο αρνητικά όσο και θετικά στοιχεία.
Αυτό το παραβλέπουμε…. Αλλά δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε το γεγονός ότι φτάσατε στο σημείο να θέλετε να αναγνωρίσετε τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των κολλεγίων, ΧΩΡΙΣ να έχετε ενισχύσει το σύνολο της δημόσιας παιδείας και ιδιαίτερα με το να μην αναγνωρίζετε τα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών οι οποίοι έχουν μοχθήσει για να γευτούν τη μοναδική στιγμή της φοιτητικής ζωής, Πρώτα οργανώνουμε τις υποδομές(βάση-δημόσια παιδεία) και μετά όλα τα υπόλοιπα διότι σε διαφορετική περίπτωση θα χάσετε τον έλεγχο σε βάρος του ελληνικού λαού. Κάτι παρόμοιο έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση με το να δημιουργεί εκπαιδευτικά ιδρύματα χωρίς υποδομές αλλά με βάση την ανάπτυξη της περιφέρειας καθώς ο φοιτητής είναι πηγή εσόδων για τις τοπικές κοινωνίες.
Επίσης γνωρίζεται ότι ένας φοιτητής σε κανονικές καταστάσεις, χωρίς υπερβολές χρειάζεται, το ελάχιστο, ούτε λίγο ούτε πολύ 1000€ το μήνα για να καλύψει όλες του τις ανάγκες!!!
Μετά από αυτά που σας ανέφερα νομίζω ότι πρέπει να εντείνετε τις προσπάθειες για μια καλύτερη παιδεία… δεν είναι δυνατόν να μας απαξιώνετε, πρέπει να τελειώσει κάποια στιγμή αυτή η κατάσταση.

Φοιτητής

Δεν υπάρχουν σχόλια: