17 Δεκ 2008

Γισ τους νέους καταναλωτές

Συνεχίζουμε την ενημέρωση προς τους νέους καταναλωτές και ιδιαίτερα τους λάτρεις του shopping, γιατί όλοι είτε το παραδεχόμαστε είτε όχι είμαστε λάτρεις αυτού του «σπορ» διότι μας προκαλεί ευχαρίστηση. Αρχικά θα θέλαμε να διακρίνουμε τους καταναλωτές σε αυτούς που ψωνίζουν για διασκέδαση, δηλαδή τους αγοραστές από ‘χόμπι’ , τους αγοραστές – κυνηγούς οι οποίοι αναζητούν την καλύτερη ποιότητα και τέλος τους βιαστικούς αγοραστές.Στο σύνολο τους, όλοι οι αγοραστές θα πρέπει να γνωρίζουν την πολιτική επιστροφών του καταστήματος που ψωνίζουν, και αυτό διότι η κάθε επιχείρηση λειτουργεί με ξεχωριστό τρόπο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι καμία επιχείρηση δεν μπορεί να έχει ως όριο επιστροφής κάτω των επτά ημερών. Είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι όταν χρησιμοποιούμε πλαστικό χρήμα ¨πλαστικό χρήμα¨ ,αυτές να εκδίδονται από τραπεζικούς οργανισμούς και όχι από τις ίδιες τις επιχειρήσεις, διότι σε αυτές το επιτόκιο είναι σαφώς υψηλότερο. Μία καλή λύση για τις αγορές μας, κυρίως ρούχων και πολύτιμων αντικειμένων, είναι αυτές να γίνονται από τα πρατήρια των εταιριών καθώς και στη περίοδο των εκπτώσεων.
Όσον αφορά τους αγοραστές από ‘χόμπι’ , δηλαδή εκεί που ανήκει η πλειονότητα των Ελλήνων , θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι υπάρχει και εδώ ένα σύνολο κανόνων.

1. απαραίτητη η φύλαξη των αποδείξεων σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος ή μη αρεσκείας αυτού για μεγάλο χρονικό διάστημα,

2. έρευνα για φτηνότερη τιμή πώλησης του προϊόντος που αγοράσατε, και σε περίπτωση που συμβαίνει κάτι τέτοιο, ο πελάτης έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει επιστροφή της διαφοράς,

3. είναι απαραίτητο για έναν υποψήφιο αγοραστή να γνωρίζει τι ακριβώς του είναι απαραίτητο να αγοράσει, έτσι ώστε να αποφύγει την υπέρβαση του ‘προϋπολογισμού’ του,

4. …και φυσικά να είστε συνεργάσιμοι και φιλικοί απέναντι στους πωλητές διότι η ευπρεπείς συμπεριφορά μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη εξυπηρέτηση σας από τον πωλητή.

Για εσάς όμως που βιάζεστε……θα πρέπει να είστε ακόμη ποιο προσεκτικοί, διότι πρέπει να,

1. μάθετε ποια καταστήματα λειτουργούν ως αργά το βράδυ,

2. προμηθευτείτε τους καταλόγους, κάντε δοκιμαστική αγορά για να δείτε την ποιότητα και κατά πόσο το προϊόν που παρουσιάζεται ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Έπειτα αγοράστε μέσω ταχυδρομείου ή μέσω διαδικτύου.

Οι ‘κυνηγοί ευκαιριών’ ή αλλιώς «οι άνδρες» είναι αξιοσημείωτο να,

1. συγκρίνουν τις τιμές με άλλα καταστήματα,

2. προσέχουν την τιμή του προϊόντος και όχι την έκπτωση.
Δείτε και εσείς σε ποια κατηγορία ανήκετε και έπειτα ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές για να γίνεται και εσείς ένας καλός αγοραστής.
Φοιτητής

Δεν υπάρχουν σχόλια: