27 Ιαν 2009

Άποψη του paideia-gr για το Πανεπιστημιακό Άσυλο

Για τη συνέχεια της φωτογραφίας και του κειμένου κάντε κλικ στο "Διαβάστε περισσότερα" (έχει και video).Όπως ίσως ξέρετε εδώ και 10 περίπου μέρες έχουμε ξεκινήσει μια διαδικτυακή ψηφοφορία-συζήτηση γύρω από το θέμα του Πανεπιστημιακού Ασύλου. Περιμέναμε να ακούσουμε λίγο τις απόψεις που θα καταγραφούν για να πούμε και εμείς τη δική μας.
Καταρχήν ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είμαστε υπέρ της πλήρους κατάργησης του ασύλου. Θεωρούμε ότι τέτοιοι θεσμοί (όπως και η βουλευτική ασυλία αλλά και άλλοι) καλώς υπάρχουν. Άλλωστε η δημοκρατία πρέπει να έχει δικλείδες ασφαλείας.
Από την άλλη όμως στην Ελλάδα ζούμε τα τελευταία χρόνια την φασιστικού τύπου κατάλυση ορισμένων θεσμών από συγκεκριμένες ακραίες κοινωνικές ομάδες.... Η καταστροφή δημόσιας περιουσίας από ανεγκέφαλους βαφτίζεται «εξέγερση», η κατάληψη κτιρίων από εξωπανεπιστημιακές ομάδες «ελεύθερη διακίνηση ιδεών». Ακόμα και ακραία παραδείγματα όπως στην ΑΣΟΕΕ που είχε καταληφθεί επί μέρες από άτομα που καμιά σχέση δεν είχαν με τον χώρο (και δεν άφηναν ούτε τους φοιτητές να μπουν μέσα) περνάνε χωρίς κάποια αντίδραση από τους κρατικούς μηχανισμούς.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο από το paideia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: