13 Φεβ 2009

"Ανοίγουν παράθυρο για την κατάργηση της Βάσης του του “10”

"Ανοιχτό παράθυρο αφήνει το υπουργείο Παιδείας στην προοπτική κατάργησης της βάσης του “10” ως ορίου εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς η νέα ηγεσία διαπιστώνει ότι η διατήρηση του ορίου οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κλείσιμο των περιφερειακών ΤΕΙ.
Δεν αποκλείεται μάλιστα να καταργηθεί φέτος...η βάση του “10”, ώστε λίγο πριν τις ευρωεκλογές, υποψήφιοι που θα έμεναν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να πληροφορηθούν ότι εισάγονται στα ΤΕΙ.
Αν ληφθεί φέτος η σχετική απόφαση, στο ΤΕΙ Καλαμάτας θα εισαχθούν πάνω από 1.000 νέοι σπουδαστές - γεγονός που αναμένεται να τονώσει την τοπική αγορά εν μέσω οικονομικής κρίσης.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Στη δε βάση του “10” αναφέρθηκε και η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, σχολιάζοντας τη συνάντηση των προέδρων των ΤΕΙ και του υπουργού ως εξής:
«Την ώρα που ανακοινώνονται 13 νέα τμήματα ΤΕΙ χωρίς υποδομές και προετοιμασία, πολλά περιφερειακά ιδρύματα πλήττονται από την έλλειψη σπουδαστών - άμεση επίπτωση της αυθαίρετης επιλογής της βάσης του “10”.
Αλλα κεντρικά ΤΕΙ έχουν φτάσει σε σημείο κορεσμού από τις δυσλειτουργίες του συστήματος μετεγγραφών, ενώ παραμένει εκκρεμές το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων, παρά τη ρητή δέσμευση του υπουργείου Παιδείας για την κατοχύρωση 350.000».

Πηγή:ελέυθερία, αναδημοσίευση από: troktiko

blog tou fititi: Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα της χώρας μας είναι η αστάθεια στην πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων. Πληρώνουμε δηλαδή την βλακεία-ανοησία κάποιων πολιτικών προσώπων αυτής της χώρας της οποίας ως "μαζοχιστές" εμείς ψηφίζουμε. Η επιχειρηματολογία γι αυτή την άποψη είναι ότι με οποιαδήποτε κυβέρνηση υπάρχουν αντιδράσεις... αλλά στο τέλος εμείς οι ίδιο πάλι τους ψηφίζουμε. Η αντιπολίτευση κρίνει και η κυβέρνηση ακολουθεί το δικό της πρόγραμμα... με αποτέλεσμα να μην γίνεται σωστή δουλειά... και κανένα κόμμα να μην προσφέρει ουσιαστικές ρεαλιστικές προτάσεις, δεν αγγίζουν καν την πραγματικότητα. Θα πάρουμε ως παράδειγμα το ΚΚΕ... το οποίο διατυμπανίζει τη θέση του για δωρεάν παιδεία... φυσικά όλοι συμφωνούμε με αυτό, αλλά αφού το κράτος δεν έχει χρήματα εξαιτίας κακής διαχείρισης... άρα λοιπόν η πρόταση δεν ευσταθεί διότι είναι αδύνατον, αντίθετα θα μπορούσε να προτείνει λύσεις που θα λύσουν το οικονομικό έλλειμμα της χώρας μας. Δεν το κάνει όμως γιατί δεν τους ενδιαφέρει η ουσία... αλλά πως θα αρπάξουν ψήφους από τα υπόλοιπα κόμματα. Φυσικά αυτά δεν τα κάνει μόνο το ΚΚΕ. Στο τέλος το κορόιδο της υπόθεσης βγαίνει η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. ενώ οι (παρα)πολιτικοί αυτού του τόπου τρώνε με χρυσά κουτάλια!!! Ας μας πει κάποιος ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα... και μείς θα ζητήσουμε συγνώμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: