6 Φεβ 2009

Μια πολιτική άποψη για την κοινωνία

Πήρα το θάρρος να γράψω αυτό το μήνυμα και να το στείλω σε όσα blogs μπορώ. Σε όσα blogs πιστεύω πως δημιουργήθηκαν απο ενεργούς και σκεπτόμενους ανθρώπους, ανεξαρτήτου ηλικίας και κοινωνικής θέσης. Απο ανθρώπους που έχουν βαρεθεί τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και πιστεύουν οτι πράγματι μπορεί κάτι να αλλάξει ριζικά . Μπείτε στον κόπο και διαβάστε τούτες τις γραμμές και αν θεωρείτε πως αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε, τότε διαδώστε τες και γίνετε συμμέτοχοι σε αυτή την πολυπόθητη αλλαγή που όλοι μας έχουμε ανάγκη.

Δε χρειάζονται πολλές προσπάθειες για να καταλάβουμε πως η κατάσταση στην Ελλάδα έχει ξεφύγει εδώ και κάποια χρόνια. Σκάνδαλα, μίζες, παρανομίες, ατιμωρησία, φτώχεια, συνθέτουν το σκηνικό της σύγχρονης Ελλάδας και δυστυχώς καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες γεγονότων που στην ουσία δυσκολεύουν ολοένα και περισσότερο τη ζωή μας. Από πού να αρχίσει και πού να τελειώσει κανείς με τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας...

Όλοι συμφωνούν ότι η κατάσταση αυτή πρέπει σύντομα να σταματήσει και πως για να γίνει αυτό εφικτό θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος διακυβέρνησης , ο τρόπος διαχείρισης κρίσεων , ο τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων, και βέβαια ο τρόπος σκέψης πολιτικών και πολιτών. Πώς όμως να γίνει κάτι τέτοιο τη στιγμή που οι επιλογές που μας δίνονται οσον αφορά την παράταξη που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση του κράτους είναι πάντα οι ίδιες, και μάλιστα με την ίδια πάνω-κάτω πολιτική? Πώς να αλλάξει κάτι όταν στις επόμενες εκλογές θα κληθούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε κόμματα που έχουν δοκιμαστεί πολλάκις και δεν έχουν καταφέρει τίποτα? Πώς θα αλλάξει κάτι όταν η πλειοψηφία των πολιτών ξεχνάει τα ατοπίματα των κομμάτων και την ώρα της εκλογής ψηφίζει με βάση τα ρουσφέτια και τους κομματικούς διορισμούς? Πώς να αλλάξει κάτι αν δεν υπάρχει μια νέα παράταξη, φρέσκια και με όρεξη για ουσιαστική δουλειά?

Όλα αυτά δεν αποτελούν σκέψη δική μου ή ενός-δύο ανθρώπων. Είναι η σκέψη του συνόλου των πολιτών που θέλουν επιτέλους να νιώσουν πως ζουν σε ένα οργανωμένο κράτος. Σε ένα κράτος το οποίο στηρίζεται στην αμοιβαία συνεργασία με τους πολίτες, σε ένα κράτος που ανα πάσα στιγμή θα βρίσκεται στο πλάι μας αν έχουμε την ανάγκη. Όλοι αυτό δεν ονειρευόμαστε? Μήπως ήρθε η ώρα αυτό να γίνει πραγματικότητα?

Εδώ και λίγο καιρό ορισμένοι σκεπτόμενοι και ενεργοί πολίτες έκαναν την αρχή ιδρύοντας ένα κόμμα που θα αποτελείται μόνο απο απλούς πολίτες και σε καμία περίπτωση δε θα δεχτεί στους κόλπους του εκείνους που έχουν θητεύσει ως υπουργοί ή βουλευτές σε παλαιότερες κυβερνήσεις. Το κόμμα αυτό ονομάζεται "Δημοκρατικοί" και όποιος θέλει μπορεί να το βρεί στη σελίδα www.dimokratikoi.gr


Οι απόψεις και οι θέσεις του κόμματος σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απλοί πολίτες αλλά και το κράτος αναλύονται διεξοδικά απο μορφωμένους ανθρώπους και οι λύσεις που προτίνονται αποδεικνύουν πως πράγματι οι άνθρωποι αυτοί δεν αποσκοπούν σε προσωπικά ή κομματικά οφέλη. Είναι λύσεις που έχουν ήδη δοκιμαστεί σε άλλες χώρες και έχουν θετικά αποτελέσματα. Είναι λύσεις που όλοι μας έχουμε σκεφτεί και απορούσαμε γιατί δεν λάμβαναν χώρα όλα αυτά τα χρόνια.Είναι λύσεις που δίνονται απο πολίτες για τους πολίτες.

Δε θα αναφέρω περισσότερα για την κίνηση αυτή. Σας προτείνω να επισκεφθείτε τη σελίδα του κόμματος , να διαβάσετε τις απόψεις και τις λύσεις που δίνουν και να κρίνετε αν σας βρίσκουν σύμφωνους ή όχι. Αν νομίζετε οτι η κίνηση είναι άξια προσοχής, τότε καλώ τους διαχειριστές των blogs να τη στηρίξουν τοποθετώντας ενα banner στο blog τους, ή έστω κάνοντας μια αναφορά. Επειδή η κίνηση αποτελείται απο απλούς πολίτες, εργαζόμενους, γονείς κλπ, είναι πολύ δύσκολο να γίνει γνωστή με διαφημίσεις και αναφορές στα ΜΜΕ λόγω έλλειψης χρημάτων. Επειδή ο σημαντικότερος τρόπος διάδωσης της κίνησης είναι το internet και επειδή τα blogs αποτελούν πλέον την κυριότερη πηγή ενημέρωσης των πολιτών, ας ξεκινήσουμε αυτή την πολυπόθητη αλλαγή μέσω του internet και ας γιγαντώσουμε την προσπάθεια όσο περισσότερο μπορούμε! Ίσως κάποτε εμείς οι χρήστες του διαδικτύου να νιώθουμε περήφανοι που συμβάλαμε σε κάτι τόσο μεγάλο και μαγικό.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας και για το χρόνο που αφιερώσατε

Daimon
Ένας απλός χρήστης του διαδικτύου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: