26 Φεβ 2009

Τα ΜΜΕ και τα Δικαιώματα των Παιδιών

Την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009, στις 09:30 π.μ. στο Κέντρο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας - Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης (Φραγκούδη 11 και Αλ. Πάντου, Καλλιθέα), ο Υπουργός Εσωτερικών, καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Α. κ. Πάνος Σόμπολος θα παρουσιάσουν το δημοσιογραφικό οδηγό με τίτλο «Τα ΜΜΕ και τα Δικαιώματα των Παιδιών».

Ο εν λόγω δημοσιογραφικός οδηγός σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους επαγγελματίες του χώρου των ΜΜΕ να κατανοήσουν καλύτερα τα δικαιώματα των παιδιών και να προτείνει τρόπους ώστε το θέμα των δικαιωμάτων του παιδιού να παράγει ειδήσεις για τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Στον οδηγό παρουσιάζονται και αναλύονται διάφορες θεματικές που αφορούν στα παιδιά, οι οποίες αντλούνται από τα άρθρα της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ, ενώ ταυτόχρονα παρέχει χρήσιμες οδηγίες για τον τρόπο προσέγγισης των θεμάτων αυτών από τους δημοσιογράφους.

Στον οδηγό περιλαμβάνεται επίσης, μια σύντομη δημοσιογραφική περίληψη της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ και οι στόχοι της Χιλιετίας των Ηνωμένων Εθνών για τη βελτίωση της ζωής των παιδιών. Οι δημοσιογράφοι, ως θεματοφύλακες, για τη διατήρηση των δικαιωμάτων των παιδιών στην ημερήσια διάταξη των ειδήσεων, θα βρουν χρηστικές συμβουλές που θα διευκολύνουν το έργο τους.

www.unicef.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: