12 Μαρ 2009

Ο γνωστός μουσικός βάζει λουκέτο στο Εργαστήρι Λαβύρινθος λόγω έλλειψης χρηματοδοτήσεων.

Τα τελευταία χρόνια τις δραστηριότητες του Εργαστηρίου χρηματοδοτούσε ο δήμος Ν. Καζαντζάκη, ωστόσο φέτος τα ταμεία του δήμου είναι άδεια. Έτσι ο Ross Daly βάζει λουκέτο στο Εργαστήρι, που λειτουργεί και ως μουσειο, και αποτελεί σημείο αναφοράς της κρητικής παράδοσης.
Έτσι απαντάνε σε έναν άνθρωπο που από όλα τα μέρη του κόσμου, από όλες τις μουσικές και τα μουσικά όργανα επέλεξε την παραδοσιακή μουσική της Κρήτης και τη λύρα της. Μάλιστα εγκαταστάθηκε στον τόπο έμαθε πολλά για την κρητική μουσική, αλλά συνάμα δίδαξε...και αυτός με τη σειρά του τη κρητική μουσική όχι μόνο σε ντόπιους αλλά σε ανθρώπους από όλα τα μέρη του κόσμου!
Αυτή είναι η απάντηση σε έναν άνθρωπο που θέλησε να δείξει στον κόσμο την ομορφιά της Ελληνικής παράδοσης και εμείς του δείξαμε την άλλη όψη του....πολιτισμού μας!
Ο Ross Daly δε στάθηκε μόνο στη λύρα της Κρήτης. Σε ορισμένες περιπτώσεις την εξέλιξε κιόλας βάζοντας τον ήχο της λύρας σε άλλους ρυθμούς. Έχει ασχοληθεί με πάρα πολλά είδη μουσικής από όλο τον κόσμο, με πρώτη τη μουσική της Ινδίας όπου και έχει μελετήσει. Επιπλέον είναι δεξιοτέχνης πολλών οργάνων!




name="allowFullScreen" value="true">

Δεν υπάρχουν σχόλια: