17 Μαρ 2009

ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΣ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης προσπαθεί να λύσει το γρίφο του πλούτου που εμφανίζουν πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι. Οι πρώτοι από τον μεγάλο σωρό, ήταν οι εφοριακοί και οι πολεοδόμοι..Ήδη για 30 περιπτώσεις υπαλλήλων που απασχολούνται σε εφορίες και πολεοδομίες, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής έχει ζητήσει την άρση του τραπεζικού απορρήτου προκειμένου να ελεγχθούν τα μεγάλα εισοδήματα, τα οποία φυσικά δεν δικαιολογούνται από τον μισθό τους.

Ανάμεσα στις περιπτώσεις που διερευνώνται υπάρχουν υπάλληλοι με καταθέσεις 1 εκατομμύριο ευρώ, άλλοι που διαθέτουν σειρά ακινήτων, μέχρι και ιδιόκτητη πολυκατοικία, πολυτελείς βίλλες και βέβαια αυτοκίνητα αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ! Παράλληλα παραπέμπονται δεκάδες ανώτερα στελέχη του Δημοσίου που δεν υπέβαλλαν τη δήλωση "πόθεν έσχες".

Μερικά τρανταχτά παραδείγματα...

Διευθυντής σε πολεοδομικό γραφείο Νομαρχίας, μετά το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών διαπιστώθηκε ότι διαθέτει καταθέσεις ύψους 750.000 ευρώ, ένα ποσό που φαίνεται δυσανάλογο με το μισθό του που
κυμαίνεται γύρω στα 1.700 ευρώ. Ο ίδιος υπάλληλος επίσης φέρεται ως ιδιοκτήτης σειράς διαμερισμάτων..θα δώσει τώρα εξηγήσεις για τον τρόπο που απέκτησε την περιουσία του.

Υπάλληλος που υπηρετεί ως στέλεχος σε Πολεοδομία και με αρκετά έτη προϋπηρεσίας, διαθέτει καταθέσεις ύψους 500.000 ευρώ, όπως αποκαλύφθηκε. Επίσης εμφανίζεται ότι είναι ιδιοκτήτης πολυκατοικίας και παράλληλα διαθέτει πολυτελές τζιπ αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ...κι όλα αυτά με 1.700 ευρώ μισθό!

Εφοριακός υπάλληλος που εργάζεται ως διευθυντής σε ΔΟΥ, διαθέτει καταθέσεις 700.000 ευρώ, με μισθό που ανέρχεται σε 3.000 ευρώ. Οι επιθεωρητές ζητούν εξηγήσεις και ρωτούν εάν αυτά τα χρήματα προέρχονται από "συναλλαγές" με φορολογούμενους.

Μια ακόμα ενδεικτική περίπτωση αφορά εργαζόμενο σε κάποια Νομαρχία, ο οποίος διαθέτει προθεσμιακή κατάθεση 1 εκατομμυρίου ευρώ!

greekblock

Δεν υπάρχουν σχόλια: