16 Μαρ 2009

TV OR NOT TV?

ΧΟΡΗΓOΣ ΑΡΘΡΟΥ:
TV-PLYNEX!
"ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ TV-ΠΛΥΣΙΜΟ!"


Στο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του CLIVE BARKER «ΥΦΑΝΤΟΚΟΣΜΟΣ», υπάρχει κάποιος «ήρωας» που προσπαθεί να σαγηνεύσει άλλα πρόσωπα και να καταστήσει υποχείριά του προτρέποντάς τα να συγκεντρώσουν το βλέμμα τους στην εσωτερική επιφάνεια της καπαρντίνας του, η λάμψη της οποίας τους έκανε να «βλέπουν» πάνω της όσες επιθυμίες είχαν απωθημένες στο υποσυνείδητό τους! Αποτέλεσμα, η υποταγή της θέλησής τους στις εντολές του «ήρωα-σαγηνευτή»! Το 1987 που κυκλοφόρησε το βιβλίο πολλοί απόρησαν με τη φαντασία του συγγραφέα και κάποιοι αναρωτήθηκαν, πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα!

Στις ημέρες μας, ημέρες που τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν μετατραπεί σε Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης (ουσιώδης η διαφορά), το φαινόμενο που περιγράφει ο Clive Barker στον ΥΦΑΝΤΟΚΟΣΜΟ, είναι καθημερινό και συνηθισμένο! Πώς; Απλούστατα, η καπαρντίνα που σαγήνευε έχει αντικατασταθεί από μία οθόνη, την οθόνη της ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (σταδιακά και του ΗΥ μέσω του ΙΝΤΕΡΝΕΤ)! Ποιος θα σταθεί μπροστά στην τηλεόραση, στο σπίτι, στο γραφείο, στην καφετέρια και δεν θα «σαγηνευτεί», δεν θα αποκοπεί από το περιβάλλον του ζώντας και «συμμετέχοντας» σ’ αυτό που προβάλλεται στην οθόνη; Ποιος δεν θα οργιστεί, δεν θα απογοητευτεί, δεν θα ενθουσιαστεί, δεν θα νιώσει «ευτυχισμένος» επηρεασμένος από τη «λάμψη της μικρής οθόνης»; Ποιος είναι αυτός που θα διαμορφώσει αντικειμενική γνώμη και άποψη και κατ’ επέκταση στάση ζωής παρακολουθώντας την «ενημέρωση» που απλόχερα, συστηματικά και γι’ αυτό αποτελεσματικά του προσφέρουν οι λογής «εργολάβοι» των τηλεοπτικών καναλιών; Ποιος θα αντισταθεί στη σαγήνη της διαφήμισης (εμπορικής, αθλητικής, πολιτικής, άμεσης ή καλυμμένης και γι’ αυτό αποτελεσματικότερης), της «έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης» και θα πει όχι σε όσα εντέχνως του υποβάλλουν ως αντικειμενικά και πολιτικώς ορθά; Κι αν ο ήρωας του Cl.. Barker επηρέαζε τον ένα ή τους λίγους που αντίκριζαν τη λάμψη της «μαγικής καπαρντίνας», τα σημερινά θύματα είναι ταυτόχρονα εκατομμύρια!

Υπερβολές; Ίσως! Ποιος, όμως, είναι τόσο σίγουρος για τον εαυτό του και τον τρόπο που διαμορφώνει γνώμη και στάση ζωής ζώντας καθημερινά τη συστηματική «πλύση εγκεφάλου» στην οποία τον υποβάλλουν μέσω-κυρίως της TV- τα Μ.Μ.Δ.Κ.Γ ( Μαζικά Μέσα Διαμόρφωσης Κοινής Γνώμης) ; Ακόμη κι αν έχουν αποφασίσει να μην βάλουν συσκευή TV στο σπίτι τους, δεν θα την αποφύγουν στο γραφείο, στην καφετέρια…. ή έστω δεν θα αποφύγουν την επίδραση των υπόλοιπων που έχουν ήδη «πλυμένο και καθαρό» τον εγκέφαλό τους ! Για όλους αυτούς, παράλογη είναι κάθε άποψη που δεν «τεκμηριώνεται» με …«τηλεοπτικά επιχειρήματα», που αναπτύσσει μαζικά από εκατομμύρια οθόνες TV η κάθε «τηλεπερσόνα», όπως «επιστημονικά» λέγεται στις ημέρες μας η κάθε «Κουτσή Μαρία»!

Όμως, θαρρώ πως πέρασα ήδη αρκετή ώρα γράφοντας στην οθόνη του ΗΥ για το OUR GREEK TV έχοντας ...ξεχάσει την οθόνη της τηλεόρασής μου κλειστή κι άρχισε να με καταλαμβάνει... «στερητικό σύνδρομο»!
Σταματώ εδώ για να ανοίξω, χωρίς άλλη καθυστέρηση, την TV μου!

Ώρα για την καθημερινή μου «τηλε-ενημέρωση»!

Γεια σας!

ΤΙΤΙΒΙΤΣΑΣ Ο ΣΕΙΡΙΟΣ
http://ourgreektv.blogspot.com/2009/03/tv-or-not-tv.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: