16 Ιουλ 2009

Να χαιρομαστε την Υπουργο εξωτερικων που μας προστατευει αλλά και τον Αρη μας!!!

***Με κλιμάκωση των προκλήσεών τους στο Αιγαίο απάντησε η τουρκική κυβέρνηση στο έντονο ελληνικό διάβημα που έγινε χθες το πρωί για τις προχθεσινές υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών στα νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι.


***Έμφαση στην ακαδημαϊκή ολοκλήρωση των ΤΕΙ, με άνοδο της ποιότητας του εκπαιδευτικού και ερευνητικού τους έργου και κατοχύρωση του ρόλου τους, ως Ανώτατη Εκπαίδευση Εφαρμοσμένων Επιστημών, έδωσε ο υπουργός Παιδείας.Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ενημέρωσε την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής επί του σχεδίου νόμου, που αφορά ρυθμίσεις του Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Όπως επισήμανε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, στόχος του ν/σ είναι να «ανωτατοποιηθούν» περαιτέρω, επί της ουσίας και όχι μόνο στα χαρτιά, όλα τα ΤΕΙ. Προσβλέπει, μεταξύ άλλων:

- Στην περαιτέρω ενδυνάμωση των ακαδημαϊκών χαρακτηριστικών των ΤΕΙ.

- Στην εναρμόνιση του νομοθετικού τους πλαισίου με τα ισχύοντα για τα πανεπιστήμια, για περαιτέρω καταξίωση τους.

- Στην ουσιαστική ολοκλήρωση της ανωτατοποίησης τους.

- Στην αντιμετώπιση των λειτουργικών τους προβλημάτων και

- Στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους μέσα στο σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον, παρέχοντας στους σπουδαστές του σπουδές υψηλής ποιότητας με κύρος και αξιοπιστία.

Ακολούθως, ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στους πέντε άξονες πάνω στους οποίους κινούνται τα νέα μέτρα για τον εκσυγχρονισμό των ΤΕΙ:

* Η εισαγωγή του θεσμού των Ερευνητικών Εργαστηρίων στα ΤΕΙ.

* Η εξίσωση του χρόνου σπουδών με το χρόνο σπουδών στα πανεπιστήμια και έτσι το εξάμηνο διαρκεί 13 πλήρεις εβδομάδες διδασκαλίας.

* Η ενίσχυση της αυτοδιοίκησης των ΤΕΙ με τη δυνατότητα ελέγχου, από τους προέδρους των Ιδρυμάτων, της νομιμότητας στους διορισμούς και στις εξελίξεις του εκπαιδευτικού προσωπικού, όπως συμβαίνει και στα πανεπιστήμια.

* Η συνεργασία Τμημάτων ΤΕΙ και Πανεπιστημίων σε επίπεδο προπτυχιακών σπουδών, που βρίσκονται στην ίδια περιφέρεια, εφόσον συναφθεί προγραμματική σύμβαση, σε εθελοντική βάση.

* Οι θέσεις Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ΤΕΙ θεωρούνται πλέον ενιαίες, όπως και οι θέσεις των μελών ΔΕΠ.

«Ο χώρος της Ανώτατης εκπαίδευσης συνιστά ένα ενιαίο πλαίσιο, που οφείλει να συγκροτηθεί από σαφείς στόχους και συγκεκριμένες πολιτικές σε ό,τι αφορά τη σχέση της με την Πολιτεία. Προκύπτει, κατά συνέπεια, η ανάγκη καθορισμού αυτού του πλαισίου, που θα αποτυπώνει την κοινωνική παράμετρο της αποστολής της. Το θέμα είναι μείζον, δεν είναι θεωρητικό και αφορά τη βιωσιμότητα και το μέλλον πολλών ιδρυμάτων, ιδιαίτερα στην περιφέρεια», κατέληξε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.
Nooz.gr

Έχουμε και λέμε...
οι Τούρκοι μας έχουν γραμμένους ή καλύτερα τους υπευθύνους για την εξωτερική πολιτική της χώρας. Επιτέλους, από τη στιγμή που δεν πετυχαίνουν το σκοπό τους δεν είναι υπεύθυνοι...
...μην αναφέρουμε και τα Σκόπια!!!

Κύριε Αρη... καλά αυτά που λες αλλά να τα δούμε και στην πράξη...όχι μόνο λόγια. Έχουμε τη διαίσθηση ότι κάτι θα καταφέρεις ΑΛΛΑ,

θεωρούμε λάθος τη δυνατότητα των Προέδρων να ελέγχουν τα περί διορισμών για ευνόητους λόγους...
να σου θυμήσουμε κάτι πολύ σημαντικό που μάλον αμέλησες....

Γιατί δε δίνεις στις 23 ειδικότητες τα επαγγελματικά δικαιώματα... ή τουλάχιστον πες τι συμβαίνει για να καταλάβουν οι συνάδερφοι φοιτητές...

Σε παρακαλούμε να ασχοληθείς και με αυτό το βασικό θεματάκι.

*συγχώρας μας για τον ενικό αλλά είναι ένας τρόπος γραφής!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: